ХОТЕЛ HOUSEKEEPING WORKSHOP 2022. У ХОТЕЛУ „HOLIDAY INN“

Марина Ст. Јанковић

САВРЕМЕНИ ИЗАЗОВИ ПОСЛОВАЊА ХОТЕЛСКОГ ДОМАЋИНСТВА

У организацији струковног удружења „Амбасадори добре услуге“ у београдском Хотелу „Holiday Inn“, 9. и 10. маја окупили су се представници хотелских housekeeping тимова Србије који су се пред летњу сезону, у времену препуном глобалних изазова фокусирали на савремене изазове пословања хотелског домаћинства, којих има много, али су сви у снажној вези са квалитетом услуге и запосленима, што представља услов свих услова у хотелском послу и лајтмотив свих досадашњих workshop-ова. Из Врњачке Бање у раду су учествовали тимови хотела „Фонтана“, „Цептер“, „Парк“ и Специјалне болнице „Меркур“.

Информисање о трендовима у најави, новим технологијама и производима, новим знањима и практичним вештинама које ће допринети подизању квалитета хотелске услуге, личном и професионалном развоју сваког учесника и стварању јаких тимова задовољних људи који су заштитни знак сваког озбиљног бренда – били су предмет овог дводневног workshop -а, укључујући драгоцену размену личних искустава и панел под називом Кадрови  – „врућ кромпир“ у рукама менаџера.

Марина Стефановић и Адриана Докмановић

Ово је била прилика да се прогласе „Амбасадори добре услуге“ у сектору хотелско домаћинство у три категорије: најбоље хотелско домаћинство у Србији, најуспешнији менаџер хотелског домаћинства и најбоља собарица.

Жири у саставу Радомир Самчевић, власник Агенције „ХТ“, проф. др Љиљана Косар, Адриана Докмановић, executive housekeeper, Хотел „Holiday Inn“ Београд и Љиљана Реброња, председница Удружења Амбасадори добре услуге, донео је једногласну одлуку о добитницима, руководећи се образложењима предлагача, али је најважнији чинилац при избору најбољих у сектору хотелског домаћинства била оцена за чистоћу на платформи booking.com, као и број позитивних коментара.

У категорији „најбоље хотелско домаћинство у Србији“ добитник „амбасадорског“ признања је хотелско домаћинство Ризорта „Фрушке Терме“. Признање „Амбасадор добре услуге“ у категорији „најуспешнији менаџер хотелског домаћинства“ припало је Марини Стефановић – Хотел „Фонтана“, Врњачка Бања, док је за „најбољу собарицу“ проглашена Данијела Милосављевић – Хотел „Рамонда“, Ртањ.

Како је истакнуто, сви добиници су изузетни по својим резултатима, а  за Марину Стефановић, менаџмент Хотела „Фонтана“ има само речи хвале: Задужена је за беспрекорну хигијену и визуелни идентитет Хотела „Фонтана“. Њена педантност у раду и ентузијазам су оно што најбројнији сектор у хотелу чини компактним. Своје вишегодишње искуство и знање је преточила у процедуре и обуке које у великој мери доприносе ефикасном раду запослених, што за крајњи циљ има високе оцене и задовољство гостију. Захваљујући њој, оцена за чистоћу на букингу је 9.4 на основу 1.114 рецензија! Строга је у поштовању стандарда, префињена у односу према запосленима и гостима. Добра организација, ефикасно пословање, преданост и посвећеност су вредности које Марину Стефановић сврставају у ред хотелијера који су себе посветили успеху и угледу хотела, а њен мото је: „Појединац може да буде само добар потенцијал, најбољи међу најбољима постаје се захваљујући добром тиму!“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ