БИГ БЕНД НАСТУПИО НА ВРЊАЧКОМ АМФИТЕАТРУ

Весна Ђорђевић

Биг Бенд Радио телевизије Србије наступио је другу годину заредом пред врњачком публиком на Амфитеатру „Данило Бата Стојковић“  на Видовдан, 28. јуна. Публика је била у прилици да чује неке од најпознатијих нумера из репертоара ансамбла, као и  традиционалне народне мелодије преаранжиране за овај џез састав и композиције наших великана – композитора Душка Гојковића и Ивана Илића, инспирисаних српским фолклором.

– Поред  наступа који се планирају календаром дешавања на почетку године и свакодневних припрема у Студију 16 РТС-а,  Биг бенд бар два пута месечно има концерте и ван престонице. Синоћ смо имали премијеру овог програма у Грачаници, а вечерас смо поново у Врњачкој Бањи. Нешто оригиналних и нешто традиционалних нумера и добра енергија коју размењујемо са публиком која је „жива“ и са којом чак и комуницирамо и правимо шоу и која нас редовно позива на бис, довољно је за феноменалан осећај током и после концерта, каже диригент Филип Булатовић који је један од првих наступа у овој улози имао управо у Врњачкој Бањи.

Биг Бенд је више од седамдесет година репрезент врхунских уметничких домета у џез музици, са највишим стандардима у извођењу ове врсте музике, а врњачкој публици представио се у пуном саставу. Организатори, Општина Врњачка Бања и Туристичка организација, изражавају наду да ће јубилеј овај џез састав славити следеће године са публиком у Врњачкој Бањи.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ