ГОРДАНА ЛАЗАРЕВИЋ И ЛАТИНО ЕНЕРГИЈА У „ВИДОВДАНСКОМ ВЕНЦУ“

Аутор:Весна Ђорђевић

Покровитељ програма на Амфитеатру „Данило Бата Стојковић“ је Општина Врњачка Бања, организатор Културни центар, а публика је током једноипочасовног програма пловила интернационалним музичким водама уз нумере из Португалије, Шпаније, Турске и Русије, али и уз старе Горданине хитове у новом аранжману.

„Видовдан“, ванвременски хит који је Гордани Лазаревић донео највећу славу, настао је 1989. поводом шестоте годишњице  Косовске битке. Песма је од почетка означена као патриотска, један је од незваничних симбола српског народа, а прихваћена је као традиционална или изворна иако су добро познати и аутор и извођач. Ове године „Видовдан“ је поново актуелизован захваљујући композитору, аранжеру и гитаристи Зорану Стојановићу који је урадио нови аранжман. Поред „друге српске химне“ на новом албуму Гордане Лазаревић обрађена је још неколицина њених највећих хитова, ту је и једна од најпопуларнијих португалских песама, две шпанске, једна руска, балада „Жуте дуње“. Све то представљено је кроз „Видовдански венац“ публици на врњачком Амфитеатру, али и Гордана у потпуно другачијем музичком жанру.

– Песма „Видовдан“ више није ни моја ни Захарова, иако је он аутор, већ ваша јер сте је ви усвојили. Зоран Стојановић је имао смелости, знања и умећа да да ново музичко рухо тој песми, али и свим песмама које сам ја вечерас отпевала. Он нас је натерао да направимо искорак од онога што радимо и да на нови начин приказујемо стару добру музику из целог света. Хвала организаторима што су нас позвали, хвала публици на овако дивној вечери, рекла нам је Гордана Лазаревић након концерта.

Велики печат овој музичкој вечери дао је и Трио Зорана Стојановића  који уз Зорана чини и брачни пар Љубеновић – професорка виолине Јелена и Ненад, доктор хармонике.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ