КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У ЗНАКУ ПОЕЗИЈЕ

Мила Васојевић

Уочи Св. Тројце, 11. јуна, у просторији Месне заједнице у Отроцима  одржано је књижевно вече у оквиру манифестације „Дани Отрока 2022“. Иако временске прилике нису биле наклоњене мештани овог села, наравно и бројни гости, дошли су у великом броју да чују своје ђаке и песнике.

Књижевно вече отпочело је тако што су ученици предшколског и школског узраста са учитељицом Сузаном Коматина и васпитачицом Анкицом Крљар извели реситал којим су обележили 50 година од првог издања књиге „Оловка пише срцем“. Очигледно овај краћи програм био је због своје кратке форме занимљив за публику у којој су се налазили директори установа – Саша Миленковића, директор Културног центра, затим Срећко Ваљар, директор ОШ „Бранко Радичевић“, председник Удружења грађана „Новоселац“, Жарко Марковић и месни свештеник Александар Тимотијевић.

У песничком делу су учествовали песници из Краљева, Милоје Радовић, Биљана Јанковић и Снежана Тодоровић, као  и песник и драмски писац из Трстеника Милош – Шика Милошевић.  Вече поезије оплеменила је музичком нумером Ирина Костић.

Председник удружења „Сачувајмо Отроке“ и главни организатор овог окупљања Милош Вукомановић се на крају захвалио свим актерима и публици „која уме најбоље да слуша“.

Манифестација „Сачувајмо Отроке“ стекла је свој јединствени ауторитет. Добила је поштоваоце и слушаоце. Права је штета што песничко вече није одржано у балон сали.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ