„ТРСТЕНИЧКО ПОЗОРИШТЕ“ И ДРАМСКИ АТЕЉЕ „ВУК КАРАЏИЋ“

Марина Ст. Јанковић

„СРПСКА ДРАМА“

Када је 21. новембра 1991. године, на дан крсне славе Светог архангела Михајла, Обрад Срећковић, сељак из Великог Крчмара, пошао да на вуковарском ратишту пронађе сина Милана, понео је све што нана пакује војнику: колач, печење, кољиво, флашу ракије, писма од девојке и чарапе…. Ово је део приче коју је драмски писац Синиша Ковачевић уткао у своје дело „Српска драма“.

Позоришну представу „Српска драма“ у режији Милоша Милошевића Шике, а у копродукцији УГ „Трстеничко позориште“ и Драмског атељеа КУД-а „Вук Караџић“ из Грабовца публика у Врњачкој Бањи примила је са одушевљењем 13. јуна у Биоскопу. Сала је била испуњена до последњег места. Ретке су представе које изазову тако пуно емоција. Гледаоце је током представе, али и након ње повезивала нит патриотизма. Реакција публике био је дуг аплауз у знак захвалности тиму људи који су у раду на представи уложили велики труд и на прави начин изнели своје улоге, да је сценарио одличан, као и режија. У прилог томе сведочи чињеница да је публика реаговала и примила снажну поруку кроз уметнички доживљај.

На основу одлуке селектора Централног савеза аматера у култури Србије, редитеља Драгана Јовичића – Јовића, представа „Српска драма“ пласирала се на 63. Републички фестивал аматерских позоришта Србије у Кули и убраја се у осам најбољих у нашој земљи.

У представи играју: Душан Јовић (Обрад Срећковић, сељак), Виктор Недељковић (Милан Срећковић, редов), Тадија Радивојевић (Милан Срећковић, партизан), Андреј Јовановић (Милан Срећковић, војник ЈНА) Александар Рашковић (Вукашин Катунац, мајор), Ђорђе Недељковић (Михајло, посилни) и Зорица Крунић и Слађана Радивојевић, нарикаче. Асистент режије је Тијана Матић, за сцену је задужен Василије Петровић док је костиме радила Јелена Јовић, а музику Стеван Милошевић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ