ОДРЖАН XXI КОНГРЕС УДРУЖЕЊА ИНТЕРНИСТА СРБИЈЕ

Аутор:Срећко Станојчић

Конгрес Удружења интерниста Србије, одржан је у врњачком хотелу „Фонтана“ од 11. до 14 јуна.

Као и ранијих година и на овом Конгресу уз организаторe, Удружењe интерниста Србије,  суорганизатори су били Удружење кардиолога Србије, Удружење гастроентеролога Србије, Удружење реуматолога Србије, Удружење пулмолога Србије, Удружење алерголога Србије, Удружење ендокринолога Србије, Удружење хематолога Србије и Удружење нефролога Србије, као и Српско лекарско друштво.

Покровитељи Конгреса били су Европска Федерација интерне медицине и Европско друштво интерне медицине, а одржан је комбиновано, уживо и у вируелном формату.  Предавања и симпозијуми су се преносили паралено путем видео линка, преко сајта УИС.

Рад Конгреса одвијао се и кроз пленарне сесије у којима су  своја излагања презентовали најеминентнији предавачи из Србије. На Конгресу су презентовани и радови у виду усмених оригиналних саопштења и постер презенатација, чиме  је дата могућност  лекарима да прикажу своја лична искуства из рада у својој свакодневној пракси.

И овог пута фармацеутске компаније су пропратиле и подржале одржавање Конгреса јер  ово заједнички задатак на едукацији лекара. Домаћи  конгреси, посебно са овако широким програмом, пружају лекарима знатно ввеће могуцћности да сазнају шта је ново у фармаколошкој индустрији и шта је од значаја за њихов практични рад.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ