ОПЕРА И МЈУЗИКЛ У ЗАМКУ

Марина Ст. Јанковић

Уметнице из Ниша Вера Радисављевић, пијанисткиња и Маријана Давинић, сопран наступиле су 20. јуна у Замку културе.  Публика је имала привилегију да чује арије Илије из Моцартове опере „Идоменео“, Лутке из Офенбахове опере „Хофманове приче“, Норине из Донизетијеве опере „Дон Пасквале“ и Русалке из Дворжакове опере „Русалка“. Други део концертног репертоара обухватио је Бернштајнову песму из мјузикла „Прича са западне стране“, „The girl in 14G“ (J. Tesori), „I could have danced all night“ (F. Loewe), „Beauty and the Beast“ (A. Manked), „Once upon a dream“ (Tchaikovsky/Bruns).

Маријана Давинић завршила је ФУ у Нишу у класи проф. Катарине Симоновић Иванковић. Током школовања осваја бројне награде на домаћим и међународним такмичењима из соло певања, камерне музике и упоредног клавира. Активно учествује на мајсторским курсевима проф. Радмиле Бакочевић и проф. Људмиле Грос Поповић. Радила је са еминентним педагозима из Салцбурга, Осла, Беча, из Америке, Француске, Швајцарске. Солиста је женског и академског хора СКЦ-а у Нишу. Дебитовала је улогом Иде у Штраусовом „Слепом мишу“. Маријана активно концертира широм земље и иностранства и организује педагошке и хуманитарне концерте. Ради као професор соло певања у МШ „Владимир Ђорђевић“.

Вера Радисављевић завршила је ФУ у Нишу у класи доц. Стевана Спалевића. Наступала је на такмичењима у Србији, Северној Македонији и Италији и постигла одличне резултате. Усавршавала се на мајсторским курсевима признатих пијаниста и педагога, а као солиста и камерни извођач наступала је широм Србије. Ради у НМШ „Корнелије Станковић“ у Трстенику.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ