ШКОЛСКА ПРИРЕДБА У ЛИПОВИ

Аутор:Мила Васојевић

Крај школске године и испраћај ученика четвртог разреда, ОШ „Попински борци“ истурено одељење у Липови обележило је 23. јуна у свом школском дворишту. Двориште велико, широко, столице за публику лепо поређане, време идеално – ни топло, ни хладно.  Мала школа, мало ђака, али кад се нађу амбициозне учитељице и васпитачица све се претвара у једну лепу причу – бајку. Наиме, учитељице Светлана Мијалковић,(други и четврти разред), Слађана Поповић (први и трећи) и васпитачица Душка Џамић ангажовале су своје ђаке, позвале техничку помоћ и Градски оркестар „Искрице“ и извели прелепу приредбу.

Централно место приредбе био је штрајк, игроказ за који је, на духовит начин, текст написао Слободан Радаковић. текст започиње „ За штрајк ове врсте нико није чуо, вође овог штрајка су четвртаци…“ У тексту који је утолико актуелан што штрајкова има, и они су носили  транспаренте са лепом садржином, говорили о природи, знању и читању.

Све то употпуњавале су музичке нумере које су ученици изводили заједно са „Искрицама“ : „Ово је земља за нас..“, „Родитељи, ученици, ђаци…“, „За Београд, За Београд“, „Чудна шума“.

За крај четвртацима срећан завршетак школовања! Ученица Школе захвалила се свима на посети и нарочито: Директорки школе Снежани Влајковић, текстописцу Слободану Радаковићу, Марини Аксентијевић и „Искрицама“, Војиславу Лакићевићу, Драгану Црноглавцу, председнику Скупштине општине, Ивану Радовићу, директору „Новог Аутопревоза“ Ивану Дуњићу, свим родитељима, мештанима Липове и теткици Нени.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ