СОЦИЈАЛНО ПРЕДУЗЕТНИШТВО И ОДРЖИВИ РАЗВОЈ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

„DIDACTIC MINE“

У периоду од 8. до 11. јуна у Врњачкој Бањи „Iuventa“ је била домаћин партнерског састанка у оквиру пројекта „Didactic mine“. Организација „ТDМ 2000“ из Италије координатор је овог пројекта који је иначе финансиран од стране Италијанске националне агенције у оквиру Ерасмус+ Програма. У питању је пројекат партнерства за сарадњу у оквиру акције КА2.

Дијана Пушкар и Анђелика Пера

Главни циљ пројекта је ставити заједно концепт социјалног предузетништва и циљеве одрживог развоја. Ми мислимо да концепт социјалног предузетништва може допринети остваривању циљева одрживог развоја. Током пројекта развићемо алате – електронску књигу и друштвену игру. Ови алати су намењени омладинским радницима како би им помогли у свакодневном раду, да приближе младима ову тему. Важно је рећи да ми мислимо да је битно укључити младе од раних година и због тога имамо три циљне групе младих које обухватамо овим пројектом: од 6 до 11 година, од 12 до 17 и од 18 до 30 година.

Пројектни партнери долазе из Италије, Шпаније, Француске, Грчке, Турске и Србије. Један од партнера је општина из региона Милана – Comune di Cinisiello Balsamo. Сматрали смо да је јако битно да их укључимо јер на тај начин имамо и глас оних који доносе одлуке, рекла нам је Анђелика Пера из НВО „ТDМ 2000“ из Италије, аутор поменутог пројекта.

Треба напоменути да је ово још један у низу пројеката који заједно спроводе „Iuventa“ и „ТDМ 2000“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ