СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ МАТУРАНАТА УТШ

Аутор:Весна Ђорђевић

Матурско вече са доделом диплома и проглашењем најуспешнијих за 69. и 70.  генерацију Угоститељско-туристичке школе, три одељења трећег и четири одељења четвртог степена, организовано је у Хотелу „Фонтана“ 20. јуна.

– Диплому Угоститељско-туристичке школе вечерас преузима вас стотину седамдесет и четворо, а она ће бити својеврсна улазница у свет рада и даљег образовања. Као и свака улазница, нека је јефтина, нека скупа, неку можете лако набавити, док се за неке морате добро потрудити. Ваша улазница у свет одраслих – диплома је скупа, уверићете се у то, а до сада сте се већ уверили да није било лако добити је.

Ви сте генерација која је готово пола свог средњошколског образовања провела за неким од средстава онлајн комуникације, а ми смо се трудили да такав начин наставног процеса не остави траг на ваше знање, вештине и посебно на ставове доброг угоститељског и туристичког радника. Колико смо успели у томе знаћемо већ за неколико дана када будете уписивали факултете и високе школе, а за неке можда за који месец касније када будући послодавци дају суд о вашем раду, поручила је директорка, Јелена Чеперковић, матурантима у поздравном говору.

Међу матурантима школе која је препозната као центар добрих угоститељско-туристичких кадрова у региону Западног Балкана, традиционално преовлађују они који ће одмах у потрагу за послом (наводе да је диплома ове школе све траженија, кажу, потврђује податак да је понуда напретек како из врњачких хотела и ресторана, тако и са приморја и из земаља у окружењу), али ће велики број наставити са даљим школовањем и унапређењем знања и вештина. На почетку матурске вечери, проглашени су најбољи и награђени  они који су на такмичењима у земљи и иностранству освојили златне медаље и пехаре.

Најбољи ученик на образовном профилу кувар је Филип Љушић, а међу конобарима Филип Николенџић, који је уједно и најбољи ученик трећег степена образовања.

На смеру угоститељски техничар најбоља је Анђелија Петровић, на смеру туристички техничар Милица Грујовић, док је на смеру кулинарски-техничар најбољи Милош Кржановић који је и најбољи ученик четвртог степена образовања и ђак генерације.

-Задовољство је било живети четири године у новој школској породици која ме је учила животу и струци, а привилегија је бити ученик ове надалеко познате школе, али и обавеза оправдати указано поверење. Хвала за четири незаборавне године које ћу памтити читавог живота, а посебно хвала нашим наставницима који су нас припремили за живот, рекао је Милош Кржановић који се захвалио у име награђених.

Ђак генерације од школе је добио лаптоп, а од Фондације Милан Вуковић“ новчану награду од 25.000 динара.

Свечаности у „Фонтани“ претходило је традиционално окупљање матураната у Централном парку код Топле воде, испратили су их брижни и поносни погледи родитеља и родбине, вече обележиле сјајне тоалете и добра забава као позитивно знамење за лет у нови свет.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ