ВИДОВДАН ОБЕЛЕЖЕН ПОЛАГАЊЕМ ВЕНАЦА

Весна Ђорђевић

У Грачацу крај спомен обележја борцима палим у свим ратовима, у Косовском  боју, Великом и Другом светском рату, НАТО агресији на Косову и Метохији 1999, традиционалним окупљањем на Видовдан, полагањем венаца и служењем парастоса одата је пошта страдалим саборцима, пријатељима и комшијама.

– У сваком православном храму у Србији и свуда где Срби живе врше се на Видовдан парастоси одмах након литургије за све страдале војнике и војсковође, за народ пострадао од Косова до данашњих дана. Црква никад не заборавља, не само у храму већ где год да смо, као што је то случај са нама данас крај наше Спомен чесме. Осећамо дужност да се појавимо крај сваког спомен обележја и да се молимо одајући дужну част, рекао је јереј Милан Костић, парох грачачки, након служења парастоса.

„Претке нисмо осрамотили, поколења нас се неће стидети. Хероји 125 МТЕР“ стоји на мајици Банета Марковића који носи ране из рата 1999. Бранко је положио венац са одборником Миланом Плањанином на Спомен чесму подигнуту код Дома у Грачацу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ