ЗА ОПШТИНУ НАЈСАВРЕМЕНИЈА СОФТВЕРСКА ПЛАТФОРМА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

КОНТАКТ ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИЈУ СА ГРАЂАНИМА

Влада Републике Србије у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу помаже локалним самоуправама да побољшају квалитет комуникације са грађанима. Врњачкој општини додељен је Интегрални CRM, тикетинг и мултиканални комуникациони систем – контакт центар за комуникацију са грађанима.

Састанак поводом почетка имплементације CRM система за комуникацију

Председник Oпштине Врњачка Бања Бобан Ђуровић био је 14. јуна домаћин иницијалног састанка поводом почетка имплементације CRM система за комуникацију Општинске управе са грађанима. Састанку су присуствовали и Славиша Пауновић, начелник општинске управе, Немања Гмитрић, пројектант и програмер, Душан Јосифовић, ВЕБ администратор и представник Канцеларије за информационе технолологије и електронску управу Владе Републике Србије, Марко Радоњић са сарадником.

Тема састанка била је дигитализација ЈЛС и усмеравање запослених у фазе пројекта, а повод доласка представника Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије била је подршка и имплементација пилот пројекта најсавременијег интегралног CRM система који омогућава примање и слање информација путем различитих канала комуникације (електронска пошта – еmail, телефон, SMS порука, писарница – документ, гласовна порука ван радног времена, smart phone апликација), као и могућност праћења тока предмета, хронолошки преглед одговора свих служби који се баве решавањем предмета, могућност препознавања и умрежавања свих предмета једног клијента, креирање извештаја по великом броју критеријума, аутоматско креирање предмета, као и многе друге опције које поједностављују комуникацију са грађанима путем креирања јасних процедура за пријаву и решавање представки.

Бобан Ђуровић, Марко РАдоњић и Славиша Пауновић

Бенефит CRM система имају Управа, запослени и грађани. Што се Управе тиче повећава се ефикасност рада и мерљивост учинка запослених, повећава се квалитет услуга, смањује се гужва, напетост и незадовољство јер једноставна статистичка обрада података резултира повећањем угледа установе и запослених. С друге стране, запослени имају боље услове за рад, фокусирани су на решавање проблема. Лакше је контролисати активности, комуникација је транспарентна што спречава непријатности које настају услед неспоразума, а избегава се и оптерећивање запослених. Грађани избегавају могућност да им се не одговори на захтев (све се снима). Самим тим бољи је квалитет услуга и избегава се незадовољство. Све је транспарентно и верификовано, примедбе се решавају брже и лакше јер се примењује вишеструко ефикасан систем комуникације.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ