МЈУЗИКЛ „ ВЕСЕЛО ДЕВОЈАЧКО ВЕЧЕ“ НА ЛЕТЊОЈ ПОЗОРНИЦИ

Аутор:Срећко Станојчић

СВЕСТРАНОСТ УМЕТНИЧКОГ ИЗРАЗА У ПЕСМИ, ИГРИ И ГЛУМИ

Пред бројном публиком, прошлог петка, 22. јула. у врњачком амфитеатру „Данило Бата Стојковић“ одигран је мјузикл „Весело девојачко вече“.

Играле су, певале и глумиле Тијана Дапчевић, Зорана Павић,Ивана Петерс, Маја Брукнер и Јелена Ђукић. Овај мјузикл је заправо прича о пет најбољих другарица из детињства које се поново окупљају на девојачкој вечери у једном караоке клубу. Реч је о драми пуној хумора, када се попије и отвори женска душа, долази до заплета, туге и испреплетаних животних прича о срећи, љубави, пријатељству и поверењу, незадовољству, неостварењу.

Свака од њих  има своју причу, а сваку причу прате познати југословенски хитови од поп музике, преко фолка, па све до шлагера, као што су „Андреа“, „Ти си ми све на свету“, „Шта ће ми живот без тебе драги“, „Апсолутно твој“ и „Кап весеља“.

Режија и текст мјузикла припадају Радету Вуковићу, који је рекао је да је инспирацију за мјузикл за  жене пронашао у Хрватској, у којој је велики успех постигао мјузикл „Менопауза“, али како нису успели да добију ауторска права истраживао је и нашао да је у Аустралији написано нешто слично.

Тијана Дапчевић је пре извођења мјузикла изјавила да се бескрајно радује сусрету са публиком, на сцени врњачког амфитеатра.

Тијана Дапчевић

Енергија на сцени између нас пет је јединствена, ми се забављамо и емитујемо ту енергију на људе који долазе да гледају мјузикл.Погрешна је  предрасуда на нашим просторима да,  ако си певач, ти мораш да будеш само певач, ако си глумац, ти мораш да будеш само глумац и то је потпуно погрешно. Неко ко се бави сценом, шоу бизнисом, треба да зна и да пева и да глуми и да игра, мора да буде комплетан извођач, перформер, објашњава Тијана Дапчевић.

Зорана Павић је исте вечери пре извођења мјузикла рекла да је јако срећна што је редитељ Раде Вуковић позвао да буде део овог дивног пројекта.

Зорана Павић

Уживали смо радећи, притом имали смо доста перипетија, међутим све смо то некако „пребомбали“ и богу хвала, толико леп пријем наилази представа код публике, да нам не дају да сиђемо са сцене. Мени је најлепше што ту добру енергију коју шаљемо публици, добијамо натраг од стране публике. Свака песма коју имамо у мјузиклу има неку своју причу, публика углавном пева са нама и одабир није случајан, има ту различитих жанрова, изјавила је о мјузиклу Зорана Павић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ