ПЕСНИЧКО МУЗИЧКО ВЕЧЕ У ЗАМКУ КУЛТУРЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

„ЗНАКОВИ ПОРЕД ПУТА“

Песничко музичко вече под називом „Знакови поред пута“ Књижевног удружења „Иво Андрић“ Земун, у оквиру пратећег програма „Фестивалске увертире“ Међународног фестивала класичне музике „Врњци“ одржано је у Замку културе 22. јула.

Публика је уживала у афирмацији песничког стваралаштва и култури књижевног изражавања. Песници су казивали своје стихове са посебном искреношћу, делили осећања и емоције. Публику су подстакли на размишљање, пробудили најтананије осете и за узврат били су награђени аплаузима.

Учесници су били песници: Душан Живанчевић, Даринка Марковић, Божидар Пешев, Oливера Шестаков, Смиљана Божић, Деса Даутовић, Никола Шуица, Милана Кљајић, Светлана Јоксимовић, Цвијета Јуришевић, Мирјана Матић, Момо Дедић, Рада Лотина, Зорица Катанић, Драгана Миленковић из Врњачке Бање, Љиљана Влаховић, Јелена Каначки и Љиљана Арсеновић, пијанисткиња.

Удружење које постоји 32 године окупља књижевнике из Беогреда, Србије и региона, са задатком да омогући повезивање и презентацију стваралаштва својих чланова, и залаже се за нови систем вредности у књижевности, као и у целокупној култури Београда и Србије, инсистирајући на праведном вредновању књижевних и уметничких дела.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ