ДОДЕЉЕНЕ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ

Аутор:Срећко Станојчић

Председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић и директорка Филијале НЗС у Краљеву, Снежана Прелић уручили су уговоре о додели субвенција за самозапошљавање 17. 08. 2022. године, у скупштинској сали Општине Врњачка Бања.

Уговоре су добили  првих шест подносилаца захтева са ранг листе од укупно девет који испуњавају услове по Јавном позиву незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање у 2022. години.

Укупан износ за ову меру, по Споразуму о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији мера активне политике запошљавања за 2022. годину, износи 1.980.000,00 динара, од чега Општина Врњачка Бања учествује у финансирању мере активне политике запошљавања у износу од 1.000.000,00 динара, а Национална служба у износу од 980.000,00 динара.

Средства подразумевају једнократну исплату субвенције од 300.000,00 динара по незапосленом лицу, односно по 330.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва уколико оснивач заснива у њему радни однос, у делатностима дефинисаним у складу са потребама локалног економског развоја у локалном планском документу за запошљавање.

Средства су добили Данка Жерађанин, Снежана Прибаковић, Андријана Богдановић, Милица Томић, Никола Бабић и Дејан Гочанин.

Већи део средстава  за програм самозапошљавања опредељен је из локалног буџета, где у сарадњи са НСЗ већ дуги низ година остварујемо успешно пројекат и до сада смо око 20 милиона динара издвојили у свеукупном износу са циљем да што више људи започне сопствени посао. Морам рећи да је до сада преко стотину њих отворило своје приватне послове и тако смо на неки начин утицали на смањење незапослености у Врњачкој Бањи. Са друге стране помогли смо тим младим људима да обављају послове у којима они налазе себе.  За овај конкурс је врло интересантно што се односи на делатности које су пратеће компоненте главне делатности, а то је туризам и све делатности су на неки начин аутентичне.

Драго ми је што људи са пуно ентузијазма виде себе у тим пословима а то је најбитније за сигурност будућег пословања. Са друге стране то је могућност да  се осамостале, рекао је после доделе субвенција Бобан Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ