ВРЊАЧКИ ФЕСТИВАЛ ВИНА ОДРЖАН ДРУГИ ПУТ

Аутор:Редакција

Други „Врњачки фестивал вина“, одржан је 12. и 13. августа. Фестивал је отворио председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић. Јединствени амбијент код Музичког павиљона, постављени вински столови и више од 40 излагача, који су се представили са преко 300 винских сорти, били су повод да многи врњчани и гости посете овај Фестивал. Због лоших временских услова други дан фестивала 13. августa, одржан  jе у Хотелу „Тонанти“.

Ове године окупио је 43 излагача вина, ракије и деликатеса из свих крајева Србије и региона који су представили више од 300 различитих етикета вина.
Врњачки фестивал вина организују Жарко Ћелић и Бранко Чотрић, у сарадњи са Општином Врњачкa Бањa и подршку бројних спонзора.
Хвала свима који су подржали ову манифестацију, али пре свега хвала онима који највише воле да се баве вином у нашем крају, а то је, свакако, Жарко чија је идеја и добила подршку Општине Врњачка Бања и чија је идеја окупила све вас из Србије и региона. Фестивал полако поприма интернационални карактер, са тенденцијом да сваке године буде све више излагача и да сви заједно уживамо у лепотама и чарима вина и ракије, рекао је Ђуровић.

У оквиру Фестивала организоване су и две радионице, прва о пенушавим винима и шампањцима, а друга о заборављеним српским аутохтоним сортама. Првог дана излагачи су своје производе представили у врњачкој парку код Музичког павиљона, а другог дана, због кише, штандови су измештени у Хотел „Тонанти“. На Фестивалу су се могла дегустирати вина из Суботице, Неготина, Жупе и Трстеника.

Из Врњачке Бање, своја вина представиле су винарије „Грабак“ и „Владавина“. Пажњу посетилаца привукла су и вина познатог певача Звонка Богдана и глумца Милана Босиљчића.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ