МЕЂУНАРОДНИ ТЕНИСКИ ТУРНИР ЗА ЖЕНЕ „ВРЊАЧКА БАЊА ОПЕН 2022“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ WTT 60K

Тениска сезона у Врњачкој Бањи завршена је на најлепши могући начин. Од 18. до 25. септембра на теренима СЦ „Каровић“  у Новом Селу одржан је по први пут у Србији турнир који се бодује за WTA листу,  наградног фонда 60.000$. Организатори турнира били су Legacy International и Тениски савез Србије.

Идеја за организацију оваквог турнира потекла  је од Новака и Ђорђа Ђоковића. Замисао је да тенисерке из Србије буду у могућности да у Србији освоје бодове на великом турниру који ће им помоћи да што брже напредују на  WTA листи. Осим тога јавила се жеља и да се децентрализује организација оваквих великих догађаја и да се покаже да постоје клубови у Србији који могу да достојно представљају Србију у свету. Како се Новак уверио у квалитет тениских терена у Новом Селу сугерисао је Ђорђу да се први пут у Србији организује овакав турнир баш у СЦ „Каровић“.

Виктор Троицки, сакупљачи лоптица и плац мајстор

Врњачка Бања је потпуно оправдала указано поверење. Што се терена тиче по речима тренера и играчица , терени су најбољи у Европи.

И домаће играчице су играле одлично. Лола Радивојевић , због које нас је један дан посетио и Виктор Троицки, играла је четвртфинале сингла и полуфинале дубла. Сјајна Миа Ристић која је у августу на овим теренима освојила своје прве професионалне бодове, нажалост заустављена је у полуфиналу. Ово су врло перспективне младе српске тенисерке о којима ће се тек чути.

Тенисерке из целог света воле да долазе у Врњачку Бању не само због квалитета терена који су се прочули у Европи већ и због тога, како кажу, што се осећају добродошло као код куће.

Финале дубла  играле су Кристина Дину (ROU) и Ника Радишић (SLO) против Дарје Астахове (RUS) и Екатарине Рејнголд (RUS). Рускиње су победиле у врло занимљивом мечу резултатом  3:6;  6:2; 10:8.

Алиона Болсова (ESP) и Нина Поточник (SLO)

– Круна овог прелепог турнира  била је у недељу 25. септембра, тачно у подне. Финале су играле 65. играчица у дублу на свету шпанска играчица Алиона Болсова и словеначка играчица која је у Бањи већ четврти пут и која напредује заједно са нашим турнирима, Нина Поточник. Финале је добила шпанска тенисерка резултатом  7:5;  6:1.

Надамо се да смо оправдали поверење Ђорђа Ђоковића и његовог тима као што смо квалитетом турнира и терена одушевили тенисерке из целог света (учеснице су биле из Аустралије, Јапана, Амарике, Русије, Италије, Турске, Хрватске, Северне Македоније, Словеније, Румуније, Бугарске, Србије…) и да ћемо успети да обезбедимо спонзоре за овакав и већи турнир следеће године, сазнајемо од Неле Спасојевић, секретара Тениског клуба „АС-НС“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ