По 15.000 динара за произвођаче корнишона

Аутор:Срђан Удовичић

Руководство Општине Врњачка Бања 19. септембра је члановима Удружења „Врњачки пољопривредници“ уручило уговоре о додели средстава за унапређивање производње корнишона. Уговори су уручени на имању породице Поповић, у селу Подунавци, на месту где се откупљују корнишони.

На основу конкурса за финансирање и суфинансирање програма од јавног интереса које реализују удружења, 27 чланова овог Удружења добило је по 15.000 динара.

„Као поуздан партнер, Општина ће и убудуће наставти да помаже пољопривредним произвођачима  који немају регистрована пољопривредна газдинства , јер нам је циљ да повећамо број пољопривредних произвођача. На овај начин помажемо и члановима њихових породица да раде и живе од свог рада кроз делатност коју обављају“, рекао је председник општине Врњачка Бања, након уручења уговора.

Том приликом, Ђуровић је додао да су са произвођачима корнишона договорени временски интервали у којима је потребна интервенција локалне  самоуораве да би се обезбедила несметана производња  да општина Врњачка Бања интервенише како би се обезбедила финансијска подршку за несметану производњу овог поврћа.

Председница Удружења „Врњачки пољопривредници“ Драгана Поповић истиче да ова помоћ локалне самоуправе произвођачима корнишона с подручја врњачке општине значи много, посебно у тренуцима када су средства за производњу корнишона из дана у дан све већа. Верује да ће овај гест локалне самоуправе бити ветар у леђа и новим члановим који желе да се прикључе удружењу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ