ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, 20. септембра у Великој сали СО, уручио је носиоцима пољопривредних газдинстава који су испунили услове по Јавном позиву, уговорe о додели средстава за подстицаје инвестицијама у физичку имовину пољопривредних газдинстава.

На основу Јавног огласа за доделу средстава за подстицаје инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава за 2022. годину, одобрено је 100 захтева. Средства у висини од 40% од вредности инвестиције додељују се за: набавку приплодних грла млечних раса, опрему за мужу, хлађење и чување млека на фарми, набавку приплодних грла говеда, оваца, коза и свиња које се користе за производњу меса, опрему за живинарске фарме за производњу конзумних јаја, подизање и опремање пластеника за производњу поврћа, воћа, цвећа и расадничку производњу, подизање нових или обнављање постојећих вишегодишњих засада воћака, хмеља и винове лозе, малина, набавку жичаних ограда око вишегодишњег засада, машине, уређаје и опрему за наводњавање усева, набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство.

Укупна вредност одобрених средстава по овом основу износи око 3 милиона динара.

Уговоре о додели подстицајних средстава за инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава моћи ће да оствари још око 70 пољопривредника, према речима Жарка Марковића, председника Комисије за пољопривреду, јер преостало је још око 2,2 милиона динара за ову намену.

– Донели смо одлуку да од ове године већи акценат дамо на пољопривреду, а циљ нам је да направимо од свих пољопривредника Бање – партнере. Треба да знамо пољопривредне партнере којима ћемо сваке године на одређени начин да помажемо новчано, да би пре свега одржали своје производње уз подршку Општине када је она најпотребнија. Да би се искристалисали озбиљни пољопривредни произвођачи, потребно је време, а с друге стране, потребна је боља, још већа  подршка нас испред Општине, и ми ћемо то урадити. Стицајем околности ове године субвенције стижу касније, али за идућу годину припремићемо се на време. Договорићемо се и средства додељивати онда када је вама то најпотребније, рекао је Ђуровић обраћајући се пољопривредним произвођачима непосредно пре уручења уговора.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ