Туристички форум Србије у Врњачкој Бањи

Аутор:Срђан Удовичић

Туристички форум Србије који ће се, од 26. до 28. септембра 2022. године, одржати у Врњачкој Бањи, окупиће запослене у градским и општинским Туристичким организацијама, представнике Министарства трговине, туризма и телекомуникација, као и Туристичке организације Србије. Поводом предстојећег Форума председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић састао се са директорком Туристичке организације Србије, Маријом Лабовић, у свом кабинету 16. септембра 2022. године.

„Туристичка организација Србије, традиционално, сваке године организује туристички форум који окупља, између 250 и 300 учесника, запослених у локалним Туристичким организацијама из читаве Србије. Уједно, то је и начин да обележимао 27. септембар – Светски дан туризма. С обзиром да је Врњачка Бања туристичка дестинација која је у самом врху по броју ноћења и доласку туриста, логичан избор је био, да управо она, која представља један бисер туризма Србије, буде место одржавања нашег Форума. Поред наведеног, на нашу одлуку утицала је и јако добра сарадња са Туристичком организацијом Врњачка Бања, предсеником Општине и његовим сарадницима. Само партнерски можемо да направимо успешан наступ и не само по питању предстојећег Туриситчког форума Србије, већ и када је реч о промоцији Врњачке Бање како домаћим, тако и иностраним туристима“, речи су Марије Лабовић, директорке Туристичке организације Србије.

Поред организације Форума, на састанку је било речи и о заједничким промотивним активностима на циљаним иностраним тржиштима.

„Врњачка Бања је у претходном периоду самостално тражила своја тржишта. Често смо и пред великим оператерима из домена туризма наступали као дестинација којој можда треба један шири кластер од оног што може да понуди локална самоуправа. Директорку Лабовић смо упознали са промотивним активностима које смо сами спроводили ван граница Србије. Врњачка Бања као и читава Србија нема популарност у европским земљама, у смислу да су дестинације уређене, конкурентне и често лепше и боље од неких у другим европским земљама где страни гости одлазе. Као локана самоуправа настојали смо да направимо један корак напред и да покажемо да је Србија другачија од онога како је они виде.  На данашњем састанку смо закључили да је добро да Врњачка Бања наступа заједно са Туристичком организацијом Србије на нама циљаним иностраним тржиштима. Својим ресурсима Туристичка организација Србије стала би иза једне туристичке дестинације, као што је Врњачка Бања, која је носилац туризма у Србији“, наводи председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ