АПЛИКАЦИЈА „ТРИ ПЛУС“ ЗА ВИШЕ ДЕЦЕ И ВИШЕ РАДОСТИ

Аутор:Весна Ђорђевић

Општина Врњачка Бања наставља сарадњу са Покретом за децу „Три плус“ са циљем да се помогне породицама на територији општине са троје и више деце. Представници Покрета  су врњачком општинском руководству 11. октобра представили нове погодности за „поносне родитеље“ – од 1. јануара следеће године биће активирана јединствена апликација „Три плус“ која , између осталог, доноси и бесплатне паркинг сате и умањење комуналних рачуна.

Покрет за децу “Три плус“ сматра да родитељи са троје и више деце треба да остварују више помоћи у складу са напорима које улажу у планирању кућног буџета. Тако је покренут пројекат Поносна картица „Цена минус за 3+“ који се спроводи у 25 локалних самоуправа и подразумева да родитељи имају попуст у 2.500 продавница. Са првим даном нове календарске године, Поносна картица ће добити софистицирано унапређење у виду апликације „Три плус“

– Наша мисија тренутно јесте да целој земљи представимо апликацију „Три плус“. Она ће заживети од 1. јануара 2023, а у овом тренутку је најважније да постоји велика воља и жеља код председника Општине Врњачка Бања и његових сарадника да се остваре нове погодности за многодетне породице имплементацијом у буџет за наредну годину. Циљ нам је да покажемо поштовање према породицама са троје и више деце да би охрабрили оне које имају једно или двоје деце да прошире своју и тиме приступе у највећу породицу у Србији. То нам је једина гаранција да ће нас у будућности бити исто као и данас и да ће Србија постојати и за сто година, каже Владица Гавриловић, Председник Покрета „Три плус“.

Када је покрет почињао са радом било је јако мало оних који су веровали да може нешто да се промени, али је Врњачка Бања била једна од дванаест величанствених у Србији које су се прве подржале напоре „Три плус“. Сада су у друштву 25 локалних самоуправа и сви већи градови, а све више је и породица које користе картицу, односно права, привилегије и попусте.

– На територији Општине Врњачка Бања имамо 319 породица са троје и више деце, а жеља нам је да их буде много више, зато чинимо све што је у нашој моћи да кроз разна давања олакшамо њихову свакодневницу. Са Покретом за децу сарађујемо од првог дана јер смо свесни да је свака помоћ драгоцена. Имплементацијом нове апликације, усвојићемо нове повољности, првенствено у домену комуналних услуга које могу да буду субвенционисане од стране општине. Шта ће све од предложених мера бити усвојено и примењено, знаћемо после седнице Општинског већа али је сасвим извесно да ће буџетом за наредну годину бити предвиђено имплементирање ових услуга, рекао је после састанка председник, Бобан Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ