МОГУЋНОСТ НАПРЕДОВАЊА У КАРИЈЕРИ

Аутор:Ана Стојковић

Циљ споразума о сарадњи између Општине Врњачка Бања и Економског факултета Универзитета у Крагујевцу, који су потписали председник општине  Бобан Ђуровић и декан, проф. др Милена Јакшић је повезивање ради заједничких активности на истраживачко- развојним и иновационим пројектима. Споразум омогућава увезивање студената, сарадника и професора Економског  факултета Универзитета у Крагујевцу и запослених у Општинској управи и јавним предузећима и установама. Бројни су бенефити Споразума а највећи, могућност да радници Општинске управе и јавних предузећа  упишу неки од  модула мастер студија који су у понуди тренутно, што је начин да се дође до напредовања у струци и каријери а са друге стране до квалитетнијег  и образованијег  кадра.

Проф. др Милена Јакшић, декан Економског факултета Универзитета у Крагујевцу изразила је задовољство што ће у наредном периоду бити у прилици да сарађују са Општином Врњачка Бања.

– Сарадња ће обухватати различите аспекте нашег заједничког деловања. Први корак је да заинтересовани у јавној управи и предузећима упишу мастер програм на нашем  факултету који је расписао конкурс и тренутно је први уписни рок у току на три студијска програма. Један од њих је „Економија и пословно управљање“, други је „Пословна информатика“ и трећи је „Финансијски менаџмент у јавној управи“. У оквиру првог студијског програма постоји десет модула а један од њих је „Менаџмент у јавном сектору“ и наш циљ у оквиру ове сарадње јесте да се запослени у јавном сектору прикључе, односно укључе на мастер академске студије на нашем факултету. Наравно да нам то није једини циљ, у Уговору о сарадњи стоје и други циљеви, курсеви, обуке и едукације а све у  зависности од потреба општине и тога у којој мери ће ангажовати „кућу знања“ као што је Економски факултет , рекла је проф. др Милена Јакшић.

Овај споразум пре свега представља сарадњу између установе високог образовања и Општине Врњачка Бања  и са једне стране омогућава  напредовање у струци и стварања каријере.

-Радници општинске  управе имају могућност да упишу два  модуле мастер студија који су у понуди тренутно чиме бисмо ми добили квалитетнији и образованији кадар.  Менаџмент у јавном сектору је поприлично изазвао пажњу наших  запослених и носиоца одређених функција па се надам да ће бити доста оних који ће уписати. Ја ову сарадњу видим и у неким будућим пројектима које ћемо заједно реализовати јер Економски факултет је доказан као институција која је помогла многе пројекте  и  очекујем да ћемо ми, као локална самоуправа у успону  искористити тај потенцијал и могућности Споразума који смо потписали да поред усавршавања наших запослених заједно сарађујемо на неким битним пројектима, истакао је председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ