НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА НАСТАВНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У Конгресном центру Хотела „Цептер“, од 9. до 11. октобра одржана је Национална конференција наставника средњих школа које спроводе програме предузетничког образовања. Конференција је окупила више од 150 наставника из 110 средњих школа из 64 општине у Србији. Приликом свечаног отварања Конференције учесницима су се обратили: Дарко Радичанин, извршни директор Достигнућа младих, Бојана Маринковић, руководилац Школске управе Краљево, Светлана Кисић Зајченко, председница УО ДМуС и Милена Обрадовић, наставница године.

Организације: Достигнућа младих у Србији, Нордеус Фондација, Иницијатива Дигитална Србија и Центар за промоцију науке удружиле су се циљем да знања и вештине пренесу у школе. Немања Петровић одржао је предавање „Интуитивни увод у квантно рачунарство“. „Како комуницирати са медијима“ била је тема Тамаре Властелице, а на „Кратку историју свега: Од великог праска до данас“ учеснике Конференције подсетио је Милан Поповић. Специјални гост изненађења био је Вања Булић, новинар и књижевник.

Дарко Радичанин и Вања Булић

Што већем броју средњошколаца треба пружити прилику да већ у средњој школи започну своје пословне активности, да стичу самопоуздање, креирају своје вештине и развијају пословне способности.

– Наш кључни елемент за рад јесу наставници, посебно наставници у средњим школама у Републици Србији. За сада имамо око 300 школа из којих долази око 200 наставника, а имамо и госте из Северне Македоније и Црне Горе. Наша жеља је да њима сваке године дамо додатна знања и да их обавестимо о свим елементима који ће им бити на располагању да се и ове године баве предузетничким активностима својих ученика, на првом месту креирајући ученичке компаније које би требало да допринесу новом креирању њихових пословних вештина и њихових пословних знања, рекао нам је Дарко Радичанин, директор Организације Достигнућа младих у Србији.

Организација Достигнућа младих у Србији већ 17 година спроводи образовне програме из области предузетништва и финансијске писмености у више од 300 школа у Србији, а кроз њене образовне програме годишње прође око 17.000 у Србији. Програм Достигнућа младих у Србији спроводи образовне програме из области предузетништва и финансијске писмености, по лиценци Junior Achievement Worldwide. Програми се одвијају преко целе године и бесплатни су за све ученике основних и средњих школа у Србији. Визија је креирати предузимљиву генерацију отворену за промене, оснажену и спремну за суочавање са будућношћу, која размишља изван оквира своје тренутне ситуације и активно учествује у свим сегментима савременог живота повећавајући своје могућности при запошљавању.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ