ОБИЛАЗАК РАДОВА У НАСЕЉУ ДУБОКИ ПОТОК

Аутор:Срђан Удовичић

Радове на партерном уређењу на локацији Дубоки поток где су изграђене зграде за расељена лица и социјално угрожено становништво, обишли су председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић и председник Скупштине општине Врњачка Бања, Иван Радовић са сарадницима.

„У току су радови на  партерном уређењу који су били планирани у оквиру прве фазе, али су остали  не реализовани јер је у плану била и изградња још једне зграде са 20 станова, да не бисмо тешким машинама уништавали асфалт и само партерно уређење. Људи су били стрпљиви и чекали да се уради и овај део посла. Радови на изградњи нове зграде се приводе крају и ускоро ће се уселити 20 породица расељених и избеглих лица. Остао је део радова на партерном уређењу. Данас смо обишли овај простор и дали налоге  ЈКП „Бањско зеленило и чистоћа“ да оплемене зеленилом овај простор и наравно Општинској стамбеној агенцији која је и надзорни орган у извођењу ових радова да заједно са ЕПС-ом постави две бандере и осветли овај простор“, рекао је председник општине, Бобан Ђуровић.

Изградња више породичног стамбеног објекта на локацији Дубоки поток део је Регионалног стамбеног збрињавања које спроводе EU, UNHCR, OSCE, CEB, Комесаријат за избегла и расељена лица и Општина Врњачка Бања. Површине стамбених јединица су од 30 до 55 квадрата, што зависи од броја чланова породица које су по конкурсу добиле станове. Сам објекат је површине од 1000 квадратних метара.

„План  је да се у наредних 20 дана званично уруче кључеви станова , чиме у овој години решавамо стамбено питање за 40 корисника расељених и избеглих лица. Поред овог комплекса, налази се и зграда чија је изградња организована преко УНОПС-а . Овај објекат је у завршној је фази и намењен је за 20 социјално угрожених лица и жртава насиља.  Остали су још столарија, галантерија, фасада и партерно уређење. Верујем да ће за око месец и по дана комплетан посао на тој згради бити завршен. Ту се наш посао не завршава. Већ имамо расписане конкурсе за наредне зграда, с обзиром да имамо простора да се ширимо у овом делу Врњачке Бање. У плану је стамбени објекат са још 20 станова, пре свега за наше домицилно становништво, социјално угрожено и жртве насиља. Поред стамбеног збрињавања, Општина је у сарадњи са Комесаријатом обезбеђивала грађевински материјал, помагала у куповини газдинстава, обезбеђивала помоћ у огреву, у самозапошљавању, оснаживању ове категорије становништва набавком одређених машина“, истакао је Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ