СУСРЕТ ХОРОВА „СЕЋАЊЕ“

Аутор:Весна Ђорђевић

Сусрет хорова под називом Сећање“ , меморијална манифестација посвећена једном од оснивача Хора “Абрашевић 2014“ Ванчи Рунтеском који је преминуо 2020, организован је 1. октобра испред Врњачког биоскопа. Поред домаћина, Хора „Абрашевић 2014“ и Дечијег хора „Искрице“, наступиле су и гошће из Сопота, Женски хор „Неуме“ и Ванчини школски другови и пријатељи из родног места – КУД „Пензионер“ из Прилепа у Северној Македонији.

Разнолик и весео програм киша је омела, али не и покварила, и најважније, испоштован је Ванчин аманет „Да живе хорови“.

-Сви заједно смо данас обишли Ванчину вечну кућу и тамо отпевали његове омиљене песме, а моћи ће да их чују и Врњчани и гости на Променади. Да вечно шиви сећање на Ванчу певају данас са нама и Ванчини пријатељи из Прилепа, као и наше драге пријатељице из Сопота под уменичким руководством Татјане Ристић која је солиста у Народном позоришту у Београду и пева у Оперском хору. „Нека живе хорови“ је Ванчин аманет и ми ћемо га апсолутно испоштовати, каже Катарина Аксентијевић, диригент Дечијег хора „Искрице“ и други диригент Хора „Абрашевић 2014“.

Директор Културног центра Врњачка Бања, Саша Миленковић поздравио је учеснике програма и госте испред локалне самоуправе, а емотивно писмо упућено Ванчи прочитала Наташа Бабић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ