СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ БРУЦОША НА ФАКУЛТЕТУ ЗА ХОТЕЛИЈЕРСТВО И ТУРИЗАМ

Аутор:Весна Ђорђевић

Новој, дванаестој генерацији студената основних академских студија Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи уручени су индекси на свечаној академији организованој у њихову част 3. октобра у Врњачком биоскопу чиме је озваничен и  почетак нове академске године.. Свечаности је поред декана проф. др  Драга Цвијановића и свих професора факултета, сарадника, представника Студентског парламента, бруцоша и родитеља,  присуствовао и проректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Владимир Сенић.

Добродошлицу новим, младим колегама пожелео је декан факултета.

Драго Цвијановић
Драго Цвијановић

– Сигуран сам да сте изабрали најбољи факултет из области хотелијерства и туризма и да ћете много тога научити. Наш факултет је познат по томе што осим добре теорије, нуди и одличну праксу. Обећавам вам у име свих професора и сарадника да вас никада нећемо изневерити и оставити без одговора или помоћи. Не сумњам да сте добили ваљана крила у породици и школи, а овде треба да научите да летите високо изнад свих. Желим вам сву срећу овог света, да будете најбољи људи и проносите славу ове установе и наше Врњачке Бање, рекао је проф. др Драго Цвијановић у поздравном обраћању.

Од 1.100 студената колико их је тренутно на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, бруцоша је 190 и распоређени су на три студијска програма – хотелијерство и туризам, здравствени туризам и гастрономски менаџмент. Присутне на свечаном пријему бруцоша, испред Универзитета у Крагујевцу,  у име ректора проф. др Ненада Филиповића и ректорског колегијума, поздравио   је проректор проф. др Владимир Сенић.

– Ово је од данас ваша кућа и ви сте део једне велике породице, а наша жеља је да се убудуће осећате тако сваки дан. У контексту Универзитета могу вам рећи да ми чинимо изузетне напоре да ваш студентски период буде адекватно подржан са низом сервиса и активности. Посебно смо поносни на Еразмус плус програм који омогућава мобилност студената, што значи отворену могућност да са овог одете на неки од европских универзитета и проведете тамо један или више семестара, а онда наставите студије на матичном факултету, при чему се признају сви испити, а ви стичете значајна искуства, знања, доживљаје и пријатељства. По долазним и одлазним мобилностима наш Универзитет је први у Републици Србији што нас чини нарочито поносним. Желим, такође, да вас упутим и на Центар за развој каријере и саветовања студената који вам стоји на располагању унутар факултета. И коначно, наш Универзитет је заједно са партнерима из Иновационе заједнице учинио напоре да студенти добију прилику да своје идеје и пословне замисли могу да реализују још током студирања, јер сматрамо да су ваше идеје – идеје будућности, рекао је проректор Сенић уз напомену да би они који су примљени у универзитетску породицу требали да искористе прилику и да јој се предају свом снагом јер тек сваки осми грађанин Републике Србије добије прилику да стекне факултетско образовање.

После две године рада у ванредним околностима изазваних пандемијом короне, настава се враћа у редовне токове. Са организацијом наставе нове студенте је упознала проф. др Марија Костић, продекан за наставу.

Учесници уметничког дела програма
      Учесници уметничког дела програма

– Треба да запамтите да је учење је као веслање узводно и чим станете, почињете са кретањем уназад. Зато треба да се увек радујете оствареним резултатима и никад не посустајете пред неуспесима јер претходне две године су показале колико и нека непријатна искуства могу да са собом носе извесна знања, чак некада могу да буду корисна јер вас  подстичу на неки додатни напор који онда ствара нову, додатну вредност, навела је проф. др Марија Костић.

Миладину Стефановићу, професору крагујевачког Универзитета додељена  је захвалница за предавања која је одржао на врњачком факултету. Уметнички део програма поверен је глумцу Александру Дунићу и професорима Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Краљева, Анушки Николић и Александру Јаковљевићу.

Како је због професионалних обавеза био спречен да присуствује свечаности, председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић упутио је телеграм са честиткама поводом нове академске године колегијуму и студентима Факултета за хотелијерство и туризам.

– Свим професорима, студентима, а посебно бруцошима, у име Општине Врњачка Бања и у своје име желим успешан почетак нове академске године. Нека ова година свима вама буде полазиште за освајање нових висина, а ваш ум увек отворен за нова знања, мудрости и вештине. Локална самоуправа ће увек бити ту да подржи све активности које организујете и да заједно унапређујемо услове школовања поносни и привилеговани што је управо Врњачка Бања седиште јединог државног факултета за хотелијерство и туризам. На овај свечани дан пожелео бих свима да жеља за напредовањем и знањем никада не престане, да стечено знање буде усмерено на постизање личног благостања, али и развоја нашег места и државе, каже се у честитки председника.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ