„ОМИЉЕНЕ МЕЛОДИЈЕ“ СВЕТЛАНЕ ТИРМЕНШТАЈН

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У Замку културе 1. новембра одржан је концерт „Омиљене мелодије“ пијанисткиње Светлане Тирменштајн. Публика је била у прилици да ужива у извођењу дела Шопена, Дебисија, Листа, Баха и Хендла. Са пуно љубави, романтичним тоновима, уметница је оживела здање Замка.

Светлана Тирменштајн рођена је у Русији. Завршила је Новосибирски конзерваторијум у класи проф. А. Барона и доц. С. А. Добровољског и Кијевски конзерваторијум у класи проф. А. Ф. Задерацки. Од када живи и ради у Србији наступа као члан триа „Аморосо“. Као солиста и камерни музичар од 1996. наступала је у готово свим значајнијим дворанама Србије, а имала је запажене концерте и са Уметничким ансамблом Војске Југославије, са оркестром РТС-а и са камерним саставом „Камерата ди Мусика“ чији је и један од оснивача.

Статус самосталног уметника УМУС јој је доделио 1998. године, а од 2003. један је од активних чланова барокне радионице на ФМУ као чембалиста. Са ансамблом „Београдски барок“ имала је турнеје по Шведској, а сарађивала је са сопраном Људмилом Грос, дувачким квинтетом Београдске Филхармоније, дувачким квинтетом „Вива Лобос“ из Рио де Жанеира, Мексиканцем Ериком Фриком и кларинетистом Огњеном Поповићем.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ