ПРЕГРШТ МЕДАЉА ЗА НАШЕ ГИМНАСТИЧАРКЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Клуб ритмичке гимнастике „Пчелица“ је у другом делу сезоне учествовао на „ XI Gimnastix kupu“ у Нишу који је одржан 5. новембра у групним вежбама Б и Ц програма и на Првенству Србије у Свилајнцу које је одржано 27. новембра у групним вежбама Ц програма. „Пчелице“ су оствариле одличне резултате на овим такмичењима.

На „Gimnastix kupu“  у групним вежбама Ц програма млађе пионирке освојиле су треће место, док су се пионирке избориле за прво место и златне медаље. У групним вежбама Б програма млађе пионирке и пионирке освојиле су треће место.

На Првенству Србије у Свилајнцу пионирке и кадеткиње у групним вежбама Ц програма биле су најбоље и заслужено награђене златним медаљама.

Наше малене ритмичке гимнастичарке са пуно ентузијазма и знања тренира мастер професор спорта и физичког васпитања Јована Тасић, лиценцирани тренер ритмичке гимнастике. Својим ауторитетом и личношћу Јована инспирише „Пчелице“ и додатно их мотивише у вежбању.

– Поносна сам на све наше девојчице, које увек дају свој максимум када изађу на терен, то је наш највећи успех. Тај осмех на лицима, та срећа нама сија и значи више од сваке медаље. Највећа радост је била сада за викенд на Првенству Србије када су све наше групе бриљирале, биле на висини свог задатка и забележиле одличне резултате. Конкуренција је била велика, од 23 клуба из целе Србије, и 25 екипа и 233 такмичарке у категорији кадеткиња наше девојчице су освојиле прво место са најбољом оценом, то је била невероватна радост на терену. Наравно, свега тога не би било да се нису вредно, напорно припремале дужи период, биле упорне и дисциплиноване. Редовно тренирање ствара једну здраву навику, јача вољу, самодисциплину. Пре свега, ритмичка гимнастика захтева да се вежбе изведу до перфекције, до савршенства, а да би се то постигло, потребно је да се вежба много пута, малтене до исцрпљености, па тако дете стиче утисак да постаје све боље и боље, али не од других, него од – себе. Ово је врло важан моменат за стицање самопоуздања, јер се ствара уверење да се све препреке могу прескочити, ако се уложи 101% својих напора. На тај начин деца постају боља у школи, и у свему другом чиме се баве. На најлепши начин завршавамо ову такмичарску сезону, идемо даље, рекла нам је Јована Тасић.

Клуб ритмичке гимнастике „Пчелица“ основан је 2019. године, а од недавно има појачање, помоћног тренера Анђелу Илић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ