СЕДНИЦА СО ВРЊАЧКА БАЊА – ПИСМО О НАМЕРАМА ЗА ГОНДОЛУ ГОЧ

Аутор:Ана Стојковић

Након усвајања записника и усвајања предлога допуне дневног реда, одборници локалног парламента, на самом почетку 16. редовне седнице Скупштине општине Врњачка Бања, усвојили су оставку одборнице Марије Радуловић а тај одборнички мандат поверен је Момчилу Стојковићу. Члан Општинског већа Драгана Нешић такође је поднела оставку што су одборници усвојили док је за новог члана већа изабран Југослав Жерађанин. У даљем току седнице усвојен је Извештај о спроведеним изборима за чланове Савета Месне заједнице Подунавци који су одржани 2. новембра. Одборници су усвојили Извештај о остварењу прихода и извршењу расхода буџета општине за периоду од 1. јануара до 30. септембра текуће године као и четврти ребаланс буџета о ком се гласало  заједно са амандманом одборника Срђана Удовичића о увећању апропријације намењене за набавку машина и опреме за потребе ПУ „Радост“.

Информација о Писму о намерама које је Општина Врњачка Бања добила од породице Новака Ђоковића нашла се на седници скупштине. Председник општине Бобан Ђуровић упознао је одборнике али и јавност са садржајем Писма које се односи на пројекат изградње гондоле до планине Гоч али и уређења скијалишта на овој планини. Пројекат би био реализован као јавно- приватно партнерство а по речима председника Ђуровића то је озбиљна инвестиција која ће допринети туристичком садржају Врњачке Бање али и бржем развоју планине Гоч што ће додатно привући туристе.

Као разлог за доношење одлуке о повећању основног капитала ЈП„Белимарковац“ за 3.000.000 динара наведена је намера оснивача да новим улозима оснажи тржишну позицију предузећа, што су одборници и усвојили. Већина тачака дневног реда 16. седнице односила се на прибављање непокретности или њихово отуђење из јавне својине а како би се границе парцела исправиле и пре свега ускладиле са Планом генералне регулације општине Врњачка Бања.  Одборници скупштине дали су сагласност на измене програма пословања и финансијских планова јавних предузећа и установа за текућу годину као, на ценовник Јавног  предузећа  за газдовање заштитним шумама Врњачке Бање „Шуме Гоч“ и измену и допуну ценовника ЈКП „Бањско зеленило и чистоћа“. Усвојен је и нацрт Одлуке о покретању израде Плана детаљне регулације „ПДР Пијаца“ и нацрт Одлуке о покретању израде других мањих измена и допуна Плана генералне регулације  Врњачке Бање. Одборничким питањима и одговорима закључена је 16. редовна седница скупштине.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ