ВРЊАЧКА БАЊА ДОМАЋИН ПОЈЕДИНАЧНОГ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА У ШАХУ 2023.

Аутор:Срђан Удовичић

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић примио је руководство Шаховског савеза Србије са којим је разговарао о организацији појединачног Европског првенства у шаху 2023. године у Врњачкој Бањи.

Највећи европски шаховски догађај окупиће у Хотелу „Zepter“, од 2. до 14. 3. 2023. године, преко три стотине најбољих шахиста, односно око 600 учесника и гостију везаних за тај догађај.

„Шаховски савез Србије донео је одлуку да Врњачка Бања буде домаћин појединачног европског шаховског првенства 2023. године. Врњачка Бања је омиљено шаховско место већ више деценија и шахисти Србије, али и шахисти из других земаља већ одлично познају ову дестинацију и знају да је Врњачка Бања водећа туристичка дестинација у Србији. Дакле, када бирамо место где би се шаховске утакмице играле, бирамо Врњачку Бању“, истиче  Драган Лазић, председник Шаховског савеза Србије.

Шаховски савез Србије у протеклом периоду организовао је бројна такмичења управо у Бањи, а појединачно првенство Европе је највећих шаховски догађај и биће круна свих досадашњи дешавања. На састанку је истакнуто да је Општина Врњачка Бања увек била добар партнер Шаховском савезу Србије, те отуда и увереност да ће, као и раније, и ово такмичење, на обострано задовољство, бити успешно организовано.

Предложено је и да се организација одређених забавних и културних дешавања временски повеже са термином организовања првенства, како би се учесницима и гостима из свих земаља Европе омогућио лепши и садржајнији боравак у Врњачкој Бањи.

У плану је да се 2024. године у Врњачкој Бањи одржи и Клупско првенство Европе.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ