ЗАВРШЕТКОМ РАДОВА У ВРЊАЧКОЈ УЛИЦИ ДО ИСПУЊЕЊА ПЛАНА

Аутор:Весна Ђорђевић

Обиман и неисцрпан посао реконструкције улица, захваљујући лепом времену које је продужило грађевинску сезону, настављен је и овог новембра, а завршетак радова у Врњачкој улици на деоници од некадашњег Одмаралишта „Серво Михаљ“ према Извору Снежник означиће и испуњење плана за ову годину. Да све тече у складу са очекиваним и најављеним, желео је да се лично увери председник Општине, Бобан Ђуровић.

– Ово је тек једна од улица у којима се тренутно ради с обзиром да смо у претходном периоду имали јако добар инвестициони замајац по питању реконструкције улица у самој Бањи, као и у сеоским срединама. Конкретно, Врњачка улица је нешто захтевнија јер је прво одрађено измештање водовода и канализације, као и репарација у делу који ће функционисати по старој траси, а онда су решени тротоари, постављени ивичњаци, да би коначно стигли до пресвлачења асфалта. Ово је једна од прометнијих улица, а радимо је међу последњима управо због посла који је требао да обави ЈП „Белимарковац“, рекао је председник Ђуровић приликом обиласка радова.

Темпо рада ремети и саобраћај јер је реч о једној од фреквентнијих врњачких улица, а он у овој фази није обустављен, али се очекује да посао буде комплетиран почетком децембра. Вредност радова које финансира локална самоуправа, а надзире Општинска стамбена агенција, у Врњачкој улици на дужини од 400 метара је седам милиона динара. Поред ове улице у центру Бање, ради се и у селима врњачке општине.

– Буџетом за 2023. годину планирано је 150 милиона за путну инфраструктуру, а очекујемо и подршку Путева Србије у неком проценту, с тога је реална процена да ће ова серија великих радова на путевима у нашој општини (како оних који су дотрајали и којима је неопходна репарација, тако и оних у сеоским срединама који годинама чекају асфалт) бити комплетирана. Овај износ обећава и континуитет посла, што значи да нећемо радити по 200 до 300 метара неког пута у етапама, већ ће бити рађено у турнусу, стога очекујем да ће бити решене све проблематичне деонице, најављује председник Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ