АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ НА ФАКУЛТЕТУ ЗА ХОТЕЛИЈЕРСТВО И ТУРИЗАМ

Аутор:Врњачке новине

Студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи још једном су показали своју хуманост учествовањем у акцији добровољног давања крви коју је у сарадњи са Факултетом организовала општинска организација Црвеног крста Врњачка Бања 1. децембра 2022. године.

                             Јелена Петровић

Том приликом, Јелена Петровић ПР факултета, изјавила је да Факултет за хотелијерство и туризам од самог свог оснивања уз помоћ Студентског парламента има веома добру сарадњу са Црвеним крстом. Традиционално се учествује у свим хуманитарним акцијама, што је и за очекивати имајући у виду да се на факултету налази највећи број младих људи.

– Две године смо били спречени да организујемо било какве врсте акција због online наставе, што нас је спречило у реализацији многих активности, али данас се може видети факултет који је пун како студената, тако и становника Врњачке Бање који су се одазвали нашем позиву и спремни су да учествују у овој акцији, додала је Јелена Петровић.

     Вељко Јевтић и Бојан Бараћ

Своје прво учешће у добровољној акцији давања крви узели су и студенти треће године Факултета за хотелијерство и туризам Бојан Бараћ и Вељко Јевтић. Рекли су нам да је то нешто најмање што могу да учине како би некоме спасили живот.

Овом приликом прикупљено је 28 јединица крви, мада се за давање крви пријавило четрдест двоје племенитих људи. Први пут крв је дало њих деветнаесторо.

Добровољним даваоцима крви дугујемо неизмерну захвалност за њихов племенити чин давалаштва, чиме охрабрују што више људи да постану даваоци и подижу свест о потреби да се повећа доступност безбедне крви када год и где је то потребно у циљу спасавања живота.

Текст: Даниел Цоковић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ