АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У НОВОМ СЕЛУ

Аутор:Врњачке новине

Акција чији је циљ прикупљање додатних јединица крви која је неопходна за лечење наших суграђана у здравственим установама широм земље, спроведена је 30. децембра 2022. године у Новом Селу у оквиру просторија Дома културе, у организацији Општинског одбора Црвеног крста Врњачка Бања и Службе за трансфузију крви Клиничког центра Крагујевац.

У оквиру ове акције одазвали су се хумани људи вођени идејом помогну и том приликом прикупљено је 30 јединица крви, док је из медицинских разлога 7 особа одбијено.  Мештани који су редовни даваоци, искористили су ову прилику да још једном покажу своју хуманост и племенитост, истакли су да ће и даље учествовати у наредним акцијама добровољног давања крви, зато што тај њихов чин некоме много значи, и да је то најмање што могу да учине како би покушали некоме да спасу живот.

Давање крви представља чин од непроцењиве вредности како за оног ко крв даје, а поготово за оног ко крв прима. Активистима Црвеног крста дугујемо неизмерну захвалност за напоре које улажу приликом организовања акција како би све протекло у најбољем могућем реду, и како би се сви осетили сигурним приликом тог хуманог чина.

Из Црвеног крста и Службе за трансфузију крви апелују на све људе доброг здравља и добре воље, који су у могућности да се одазову оваквим акцијама и убудуће и тиме помогну у обнављању залиха крви.

Даниел Цоковић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ