НОВОГОДИШЊЕ НОТЕ ЗА РАДОСТ И БЛАГОСТАЊЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Новогодишњи концерти састављени од мелодија које доносе мир, радост и осећај благостања, а код публике изазивају посебне емоције и топлину у срцима, већ су део традиције у многим европским градовима, а 2021. увела га је у праксу и Врњачка Бања. Пред саму Нову годину, 30. децембра 2022, Културни центар под покровитељством Општине Врњачка Бања организовао је у Биоскопу други Новогодишњи концерт, овај пут под називом „Песмом кроз Србију“.

Пред врњачком публиком наступио је Ансамбл народне музике – Оркестар Дарка Перчевића који чине академски образовани музичари са врхунским концертним квалитетима, одани народној песми и музици. Оркестар на програму има самосталне инструменталне сплетове као и музичке пратње вокалних солиста засноване на музичкој традицији Србије и Балкана, али и многим другим стиловима и музичким формама (аргентински танго, плесна музика Западне Европе, Северне и Јужне Америке, џез стандарди и џез адаптације фолклорне традиције).

Димитријо, сине Митре, Отвори ми бело Ленче, Године су пролазиле, Не клепећи нанулама, Симбил цвеће, Синоћ ја и моја кона, Височанка коло – музика коју су сви препознали и у којој су се сви препознали успела је да пробуди празничну чаролију и да створи магију Новогодишњих и Божићних празника.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ