УСПЕШНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У ГРАЧАЦУ

Аутор:Врњачке новине

У организацији Месног одбора Црвеног крста Грачац и Општинске организације Врњачка Бања у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Крагујевца 8. децембра 2022. године организована је још једна успешна акција добровољног давања крви, која је спроведена у Грачацу, у старој школи код Цркве.

Активисти Месног одбора су се и овог пута потрудили да буду добри домаћини и да сваког посетиоца и потенцијалног даваоца угосте на начин какав само они знају. У Србији је сваких сто секунди потребан давалац крви за децу и одрасле који су животно угрожени. Давање крви представља чин од непроцењиве вредности како за оног ко крв даје, тако и за оног ко крв прима.

Позиву да дају крв и тиме покажу своју хуманост како би помогли грађанима који се налазе у тешком здравственом стању и којима је крв преко потребна  одазвало се 47 особа. Међутим, из здравствених разлога неки од њих нису били у прилици да овог пута дају крв, тако да је у овој акцији је прикупљено 43 јединицe крви. Први пут је крв дала једна особа.

Саша Грковић, помоћник председника општине Врњачка Бања
Саша Грковић, помоћник председника општине Врњачка Бања

Свој допринос акцији  дали су и старији мештани, Зоран Тошић који је крв дао 120. пут и Зоран Симовић  који је своју хуманост показао по 90. пут. И један и други су истакли да ће наставити и даље да учествују у добровољном давању крви, јер њихово мало некоме може много да значи. Поред њих ваља истаћи и младе хумане људе, Вељка Ђуровића и Вељка Ракезића који већ 4.пут учествују у оваквим акцијама.

Редовни давалац крви, помоћник председника општине Саша Грковић, након давања апеловао је на све грађане који су у могућности да дају ову драгоцену течност, да се одазову оваквим акцијама и убудуће у циљу прикупљања резерви крви које су неопходне за лечење наших суграђана у болницама широм државе.

Даниел Цоковић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ