НОВО МЕЂУНАРОДНО СПОРТСКО ТАКМИЧЕЊЕ У НАЈАВИ

Аутор:Срећко Станојчић

ВРЊАЧКИ СПОРТСКИ ТУРИЗАМ У ЕКСПАНЗИЈИ

Поводом одржавања Балканског стонотениског првенства за особе са инвалидитетом у Врњачкој Бањи, предвиђеног за април 2023. године, у Хали спортова „Врњачка Бања“,13. децембра  организована је  презентација тог такмичења.

Спортску халу у Врњачкој  Бањи су поводом организације  такмичења посетили Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије, , Александар Матковић, председник Балканске стонотениске уније Србије, Милорад Трпковски, генерални секретар Балканске стонотениске уније и представници из Бугарске и Македоније.

Врњачка хала спортова однедавно испуњава услове за оваква такмичења јер су на степеништа свих нивоа уграђени лифтови и платформе, предвиђени за особе са инвалидитетом.

Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије, није крио задовољство због услова који су у врњачкој спосрткој хали прилагођени особама са инвалидитетом и рекао да врхунски спорт особа са инвалидитетом подразумева овакав ниво такмичења, нагласивши да наша земља има сјајне параолимпијце у стоном тенису.

Врњачка Бања има ретко добре услове посебно сада када су и услови за овакву врсту такмичења прилагођени не само такмичарима него и публици популације са инвалидитетом.

Концепт такмичења  представиo je Душан Стевановић, члан Општинског већа,  задужен за спорт .

Урадили смо пројекат по коме нам је пет и по милионда динара определило Министарство спорта, а два милиона је издвојила наша локална самоуправа, тако да смо успели све да урадимо, пре свега сређивање приступних улаза, тоалета за инвалиде и уградњу платформи за подизање инвалидских колица. Створили сво изванредне услове за једно овакво такмичење као што је  Балканско стонотениско првенство за особе са инвалидитетом, које је предвиђено за април следеће године, изјавио је Душан Стевановић.

Председник Општине Бобан Ђуровић је поводом организације Балканског првенства за особе са инвалидитетом рекао да је то најбољи доказ да је Врњачка Бања у том спорстком аспекту испунила све услове.

Врњачка Бања постаје препознатљива за сва велика спортска такмичења пре свега због добре спортске инфраструктуре. Посебно је битно да константним улагањем у спортску инфраструктуру, стварамо себи услове да будемо једини или међу првима као што је случај код организације овог такмичења јер смо  нашу спортску халу прилагодили и за такмичаре и за публику популације са инвалидитетом по свим највшим стандардима, изјавио је Ђуровић за Врњачке новине.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ