ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА И БАЊСКИ ДУХ СТВАРАЈУ НОВЕ УСПОМЕНЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Епитет „краљице српских бања“ Врњачка Бања настоји свакодневно да оправда новим туристичким садржајима и  инвестицијама, али и кроз промоције у земљи и иностранству. Традиционална туристичка смотра целог региона Југоисточне Европе, београдски Сајам туризма, био је прилика да се Врњачка Бања пред предстојећу сезону прикаже у новом светлу и најрепрезентативнијем издању. Преко 20 излагача добило је своје место на штанду захваљујући Општини Врњачка Бања и Туристичкој организацији која је овај пут имала издвојен простор са циљем да дочека све пријатеље и сараднике, односно да (по речима првог човека општине)  „покаже битним људима колико је Врњачка Бања битна у Србији“.

– Велики број излагача, одлична посећеност и сјајна позиција Врњачке Бање у свему томе судећи по интересовању медија, коментарима гостију, реакцијама других излагача, наших пословних сарадника. Наши извори, наши паркови, шуме, незагађено окружење, све оно чиме су нас природа и Бог обдарили, па до нових туристичких атракција, све су то адути Врњачке Бање. Створена је и добра клима за улагаче који виде интерес да улажу у наше место, чиме заправо побољшавамо понуду, подижемо конкурентност и квалитет саме дестинације, каже Бобан Ђуровић, председник Општина Врњачка Бања који је личним присуством давао подршку врњачким туристичким посленицима током сајамских дана.

Уз напомену да ће, захваљујући новом аутопуту,  Врњачку Бању ускоро од престонице делити тек нешто више од сата вожње, председник је искористио прилику да свим заинтересованим медијима (којих је било на десетине) представи ново врњачко лице.

– У сезони 2023., наше туристе дочекујемо са највећим аква парком на Балкану, највишим панорамским точком у региону, са проширеним, богатијим, садржајнијим зоолошким вртом, са новим хотелима где првенствено мислим на „Цептер 2“ који ће Бањи донети хелиодром. Имамо и много планова који предвиђају велико дечије игралиште и нове спортске терене, и између осталог. На све то, највећа атракција биће гондола од центра Бање до врха Гоча. Овај пројекат реализоваћемо у сарадњи са породицом Ђоковић. Када све то имамо у виду, реална су очекивања да ће Врњачка Бања бити у зениту интересовања, констатује Ђуровић.

Оно што сваке године доживи премијеру на Сајму туризма јесте календар дешавања који Туристичка организација промовише посетиоцима.

Мина Станојевић, ПР Туристичке организације, каже да је управо податак о терминима традиционалних манифестација оно на основу чега редовни бањски гости благовремено резервишу смештај. Такође, наводи да се посетиоци углавном распитују о новим бањским садржајима – панорамском точку, аквапарку, гондоли. Штанд Врњачке Бање посетило је много пријатеља путовања, грађана, али и званичника, привредника, писаца, глумаца, музичара, новинарских екипа.

– Никад лепша Врњачка Бања и никад лепша промоција нашег места. Хвала свим учесницима, излагачима, хвала Општини Врњачка Бања која нас је подржала. Ово је централни догађај у региону и нама је изузетно драго да је интересовање које је привукла Врњачка Бања изнад свих очекивања и најсмелијих процена. Позитивна енергија и бањски дух, представљање Бање која има душу и која зна шта хоће то је оно што нас води ка циљу – да будемо најбољи не само у Србији већ и у целом региону, закључује сајамску причу Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Врњачка Бања.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ