ХУМАНИТАРНА ПРИРЕДБА У ШКОЛИ У НОВОМ СЕЛУ

Аутор:Ана Стојковић

Манастир Света Петка налази се на 15 км од Параћина и осим по архитектури и фрескама, манастир је познат по томе што се у њему налази Дом за смештај особа ометених у развоју.

Јавила се идеја и жеља да се овом дому на неки начин помогне па је тако у сали ОШ „Бане Миленковић“ у Новом Селу одржана хуманитарна приредба ученика основних и средњих школа са територије општине Врњачка Бања.

-Желели смо да будемо друштвено одговорни и да заједно са образовним установама на територији општине Врњачка Бања од вртића до средњих школа, сви дамо свој допринос тиме што ћемо сви спремити по једну тачку за овај концерт. Тако је и било у петак 24. фебруара, желели смо да у оквиру ове мале манифестације и на овај начин прикупимо одређена средства за Дом за ометене у развоју при манастиру Свете Петке, рекао је директор ОШ „Бане Миленковић“, Александар Цветљанин.

Наступила су деца свих узраста са по једном тачком. Играли су, певали, рецитовали, свирали и на тај начин сви заједно дали допринос овој акцији а сала ОШ „Бане Миленковић“  била је попуњена до последњег места што је доказ хуманости и показатељ да се заједничким снагама може пуно.

Прикупљена средства од приредбе биће усмерена за помоћ Дому за ометене у развоју при манастиру Свете Петке.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ