КОНЦЕРТ МАРИНЕ ПОПОВИЋ И НАДЕ ХОФМАН СРЕТЕНОВИЋ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У Замку културе одржан је концерт виолисткиње Марине Поповић, уз клавирску сарадњу Неде Хофман Сретеновић. Публика је уживала у њиховом извођењу дела Франца Шуберта, Роберта Шумана и Нина Роте.

              Марина Поповић и Неда Хофман Сретеновић

Марина Поповић дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Јасне Максимовић 2010. године.  Једна је од 204 добитника у акцији за најзаслужније и најуспешније грађане Србије,  Нови пасош – Ново лице Србије. Добитник је стипендије за 1.000 најбољих студената од Министарства културе Србије, а била је стипендиста и Министарства омладине и спорта, Фонда за младе таленте, за најбоље студенте последипломских студија на водећим универзитетима у свету. Прву годину мастер студија у Норвешкој завршила је у класи проф. Борда Монсена, а као норвешки стипендиста дипломирала је у класи проф. Адама Грухота. Марина је дипломирала и на мастер студијама из виоле на ФМУ у Београду, у класи проф. Дејана Млађеновића.

Једна је од оснивача гудачког квартета „Анима“, са којим као виолиста, активно наступа и ради на децентрализацији класичне музике широм Србије одржавајући целовечерње концерте, стални је члан квартета „Четири гудача“, а сарађује и са камерним саставом „Београдски трио“.  Маринину импресивну радну биографију употпуњава и податак да је похађала више мајсторских курсева и сарађивала са великим бројем светски признатих професора, као и да је актер бројних успешно спроведених пројеката.

Неда Хофман Сретеновић дипломирала је на ФМУ у Београду, у класи проф. др Арба Валдме и на Високој школи за музику у Келну, као стипендиста Deutscher Akademischer Austausch Dienst. Магистарске студије завршила је на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Рите Кинке, а докторирала је камерну музику на ФМУ у Београду у класи проф. Зорице Ћетковић на тему „Проблеми интерпретације и техничке реализације електроакустичких дела“. Неда је основала Ансамбл за нову музику „Градилиште“, са којим је од његовог настанка до данас одржала преко 30 концерата у земљи и иностранству (Литванија, Црна Гора, Хрватска, Израел). Са Ансамблом „Градилиште“ покренула је и Фестивал савремене музике „ReConstruction“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ