БЕСПЛАТАН ЈАВНИ ПРЕВОЗ ЗА СВЕ ВРЊЧАНЕ

Аутор:Срђан Удовичић

Одлука да јавни превоз на подручју Врњачке Бање буде бесплатан за све категорије становника општине, донета је након што је ЈП „Нови аутопревоз“ уз подршку Општине Врњачка Бања, набавио пет нових аутобуса за градско – приградски саобраћај и обновио неколико линија, о чему су Врњачке новине писале прошлог месеца.

„Након куповине пет нових аутобуса, са менаџментом ЈП “Нови аутопревоз“ договарамо увођење нових линија и нових полазака, како би ова услуга била једнако доступна свим нашим грађанима. Наш нови циљ је успостављање међуградског превоза. Свака нова инвестиција и нова услуга, успешно реализовани зацртани циљеви, резултат су јединства које је снага наше заједнице“, истиче председник врњачке општине, Бобан Ђуровић.

За бесплатне карте највише су били заинтересовани родитељи средњошколаца, поготово из других средина, али и остале категорије становништва.

„Средњошколци који похађају школу на територији општине Врњачка Бања нису у обавези да купе месечне карте већ ће користити управо аутобусе Новог аутопревоза , бесплатно. Ова мера се односи и на друге категорије људи“,  рекао је председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић и захвалио се грађанима на подршци и поверењу.

Од куповине пет нових аутобуса и њиховог укључивања у трансфер путника , ЈП „Нови аутопревоз“ превезе и до 1000 путника месечно.  Пристигли су и захтеви за обнављање линија ка удаљеним селима на Гочу.

„У плану имамо да до краја године купимо још два аутобуса.  Један аутобус истог капацитета као што су ових пет и један мини бус,  који ће саобраћати ка Гочу,  Станишинцима, како бисмо покрили и овај део Врњачке Бање“, речи су Ивана Дуњића, директора ЈП „Нови аутопревоз“.

Подсетимо, након неколико неуспелих приватизација општина Врњачка Бања је уз подршку Владе Републике купила из стечаја ову превозничку фирму, која је у потпуности била девастирана и без иједног аутобуса и аутобуске линије. Један од првих потеза који је локална власт у Врњачкој Бањи предузела је куповина аутобуске станице и читавог комплекса. Након куповине кренуло се са уређењем тако да је читав комплекс Новог аутопревоза стављен у функцију, пре свега рад аутобуске станице, паркиралиште и наплата паркинг простора и купљен је туристички возић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ