КАД ЈЕ ОДМОР НИЈЕ ТЕШКО

Аутор:Весна Ђорђевић

Под слоганом „Кад је одмор није тешко“ под куполама Београдског сајма 22. фебруара отворен је 44. Међународни сајам туризма, на којем се представља 350 излагача из 33 земље, међу којима је и осам нових држава са афричког континента. Овогодишња земља-партнер сајма је Кина, чији су туристи били међу најбројнијим страним гостима у Србији.

– За нас је Сајам туризма важна манифестација, као и сам сектор туризма где правимо значајне помаке последњих година. Много је посла још пред нама, али бих искористио и ову прилику да позовем све људе отвореног срца да посете Србију где ћемо их дочекати домаћински и раширених руку, рекао је председник Србије, Александар Вучић отварајући Сајам и нагласио да смо последњих година оповргли мишљење да туризам не припада нама јер немамо море тиме што смо дуплирали број ноћења и умногостручили приходе од туризма.

На отварању је говорила и кнеска амбасадорка у Србији, Чен Бо, којс је изјавила да Сајам туризма у Београду пружа драгоцену прилику за унапређење сарадње Кине, Србије и земаља Средње и Источне Европе.

Отварању су присуствовали и министар туризма Хусеин Мемић, министар финансија Синиша Мали, Министарка Дарија Кисић, представници дипломатског кора, представници Народне Републике Кине, локалних самоуправа, пријатељи и заљубљеници у путовања.

Најзначајнија туристичка манифестација у региону и ове године представља најновије трендове у међународној туристичкој индустрији, као и иновативне концепте и перспективе у развоју туристичког бизниса.

Природне лепоте, богата гастрономска понуда и гостољубиви људи неоспорни су квалитет у промоцији доживљаја који нуди Србија као туристичка дестинација, а њих ће представља у Хали 4 кроз наступе Туристичке организације  Србије и многобројних локалних и регионалних туристичких организација из свих делова Србије. Њих је након церемоније свечаног отварања обишао председник Александар Вучић. Председнику Општине Врњачка Бања, Бобану Ђуровићу, који му је током обиласка уручио поклон – вино из врњачке Винарије „Грабак“, рекао је да је „гондола одлична идеја, као и све према Гочу што би могло да се шири“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ