ВРЊАЧКА БАЊА ДЕМОНСТРИРАЛА МОЋ ДЕСТИНАЦИЈЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Врњачки хотелијери представили су се у проширеном саставу на засебном штанду али уједињено са Туристичком организацијом и Општином што је оставило импозантан утисак.

– Кластер хотелијера има јако добру сарадњу са Туристичком организацијом и Општином Врњачка Бања, а та колегијалност и јединство осликавају привредну снагу, па смо на овом Сајму оставили утисак моћи у односу на конкуренте и друге дестинације. Интересовање је било изузетно током свих сајамских дана за Врњачку Бању као дестинацију, за све хотеле и објекте. Посетило нас је много гостију, много интересантих лица, много важних људи, а сама презентација Врњачке Бање је изузетно медијски пропраћена. Иначе, ја сам заговорник гламурозних представљања на сајмовима, односно на свим промоцијама дестинације ван нашег места боравка јер то је заправо приказивање моћи, а само је приказана моћ истинска моћ. Ми смо у Београду наступили интегрисано као дестинација и боримо се (условно речено) са конкуренцијом која није мала и која расте сваким даном и у тим условима приказали смо једно лидерство, каже Ђорђе Макуљевић, председник Удружења хотелијера Врњачка Бања.

На Удружењу је да у наредном периоду интегрише нове субјекте који су се појавили на хотелском небу Врњачке Бање, али и да дефинише нове цене пред предстојећу сезону. Наравно, хотелијери су на сајам изашли са већ формираним ценама али, по речима Макуљевића, „живимо у једном турбулентном времену када се цене репрометеријала и сировина за хотелско пословање мењају из дана у дан, зато су и цене хотелијера подложне променама“. Оно што је најважније, јесте да у нову туристичку сезону улазимо са новим атракцијама.

– Иза нових атракција дестинације стојимо сви и сви заједно их промовишемо на сав глас. Поред панорамског точка који ће ових дана бити пуштен у рад, то је и Аква парк „Рај“ који је саставни део понуде сваког хотела у Врњачкој Бањи, захваљујући  коме коначно имамо алтернативу мору. Много је и питања везаних за пројекат гондоле и развој Гоча јер је то велика развојна шанса Врњачке Бање али и изузетна атракција од које очекујемо велики бенефит – много већу посету и много више платежнијих гостију што и јесте наш крајњи циљ, дакле дефинисање Врњачке Бање као дестинације за потрошаче са мало дубљим џепом, закључује Ђорђе Макуљевић.

Запажено место међу врњачким хотелијерима имао је ЗОО врт Врњци који је званично добио статус 2019. и обогатио врњачку понуду. Отворен је 365 дана годишње, простире се на 35 хектара и броји преко 120 врста животиња из готово свих делова света. Ова природна оаза са својим занимљивим садржајем представила се посетиоцима сајма другу годину заредом.

– У периоду између два издања сајма, у нашем ЗОО врту забележен је велики помак – сада смо богатији за једногрбу камилу, у њега су се уселиле зебре, пар мајмуна, три лемура, шест мерката, пар мочварних антилопа. Бићемо јединствени у Европи када се код нас насели  гну, а долази нам читав пар. Добијене су дозволе и ускоро стижу и двогрба камила, индијска антилопа, берберска овца, констатује са нескривеним задовољством Иванка Богојевић, волонтерка у ЗОО врту и наглашава да су изузетно задовољни посетом јер већина гостију који посете Бању обиђе и ово место, али им је жеља да буду део програма ђачких екскурзија.

У плану је и школа јахања, а примарни циљ је да јединке добију свог пара како би ЗОО врт добио младунце који јесу будућност једног оваквог места, али и највећа атракција која привлачи најмлађе. Шест беба муфлона тренутно привлаче највећу пажњу посетилаца, а омиљени су и међу запосленима.

Повратак природи и здравим стиловима живота јесте оно за чим трага све већи број туриста, зато је велико интересовање посетилаца привлачио још један врњачки врт – сеоско туристичко домаћинство категорисано са четири звездице, „Вилин врт“. Присутни у понуди Врњачке Бање од 2021, други пут на сајму.

–  Ово  је имање на коме се људи враћају првенствено  себи, а самим тим и природи. Наши гости су углавном људи из Београда и Панчева, из великих градова и индустријских центара, они који су жељни нетакнуте природе. Они, такође, желе своју интиму, да немају контакт са другим људима, циљ им је лично ментално и физичко здравље. Веома сам задовољна сајмом и огромним интересовањем које је постојало и за Врњачку Бању и за сам „Вилин врт“ и надамо се да ће наши капацитети бити попуњени током године, рекла нам је Вања Лазовић, власник Куће за одмор „Вилин врт“.

Статус највеће атракције у врњачкој понуди имала је домаћа алтернатива за море – највећи водени парк у Србији и региону – Аква парк „Рај“. Све посетиоце овог лета дочекаће највећа „лења река“ у Србији, највећи базен са таласима и пена парти, базен са гусарским бродом, хидромасажни базен и бројни тобогани, као и  други садржаји намењени свим генерацијама за уживање у воденим атракцијама.

– Они који воле адреналинске спортове моћи ће да уживају ове сезоне на нашим тобоганима и то је највећа новина. Али, нудимо и одличну забаву за најмлађе, нудимо садржаје за уживање и опуштање. Најчешће се срећемо са питањима типа „је ли све то заиста тако како приказујете и како причате“, зато свим скептицима поручујемо да је ово аква парк који до сада није виђен на нашим просторима, а о чему говорим најбоље знају они који су посећивали слична места у Турској и Грчкој. Нестрпљиви смо да отворимо сезону на време, већ почетком јуна, а можда и раније уколико то временски услови буду дозволили, каже Оља Реметић, маркетинг менаџер Аква парка „Рај“.

Док је Рајко, маскота врњачког мора, улепшавао штанд и разгаљивао посетиоце, од Оље Реметић добили смо информацију која ће највише обрадовати све Бањчане – попуст за све мештане важиће током сезоне од понедељка до петка.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ