ГАЛА ВЕЧЕРА У ХОТЕЛУ „ТОНАНТИ“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Почетак марта обележила је гала вечера са богатим културно уметничким програмом у Хотелу „Тонанти“. Госте су позравили др Миле Драгић, нови власник „Тонантија“ и Бобан Ђуровић, председник врњачке Општине.

Председник Општине Бобан Ђуровић обратио се гостима и захвалио се домаћину Драгићу.

Бобан Ђуровић

– Захвалио бих се господину Драгићу на дивној вечери и његовим пријатељима који су вечерас гости Хотела „Тонанти“ и наше Врњачке Бање, и на могућности која је мени дата, да позовем ја  своје привреднике из Врњачке Бање и да вечерас заједно будемо на неки начин њима домаћини. Веома смо почаствовани као локална самоуправа што смо добили једног оваквог човека, једног оваквог инвеститора који је од првих тренутака доласка у Врњачку Бању дошао до Општине В. Бања преко заједничких пријатеља. Сели смо да разговарамо о начину изградње једног хотела у Врњачкој Бањи, инвестирању, зато што је Врњачка Бања је последњих година добила тај епитет великог инвестиционог туристичког места које пружа могућност и добре зараде, и добрих људи, и доброг улагања са великом перспективом. Разговарали смо и о могућности куповине неког већ постојећег објекта и дошли на идеју да се погледа управо овај објекат и размотри његова куповина.

На моје велико задовољство и мојих људи из локалне самоуправе, тај посао је успешно завршен и ми смо данас у прилици да имамо још једног јаког, стабилног привредника, надам се и великог улагача у Врњачку Бању јер планови нису само на куповини овог хотела, планови су далеко већи од самог овог објекта, у шта ја верујем, пре свега у његову добру намеру према локалној самоуправи, али и нашу велику и чврсту веру да све што се до сада радило у Врњачкој Бањи је у неко догледно време завршено и сви они који су уложили новац у Врњачку Бању су врло брзо почели да враћају тај новац у своје компаније.

Доказ о томе говори да је у неколико задњих 4-5 година изграђено више од десет хотела у Врњачкој Бањи, да је изграђено неколико туристичких атракција које су, можемо слободно рећи, највеће у Србији: највећи Аква парк, највећи панорамски точак, најдужи тунел који се гради… Имаћемо прилику у наредном периоду да посматрамо и градњу велелепног објекта, а то је гондола која ће повезивати центар Врњачке Бање, парковске површине са највишом тачком на планини Гоч, чиме ћемо Врњачку Бању, сасвим сигурно, позиционирати на мапи европских туристичких дестинација, оно што нам и јесте циљ. Велики број људи из Европе смо довели управо у овај хотел, овде смо потписали кључне уговоре са облашћу Алзас из Француске, овде смо отворили прве канцеларије земаља из Европске уније које су по први пут у Србији, самим тим и први пут у Врњачкој Бањи. Врњачка Бања је била та која је њима привукла пажњу, нашим студијским обиласком тих дестинација по Европи.

Оно што ми се посебно допало кад смо разговарали са Милетом јесте један однос бриге према природним лепотама у туристичком месту оваквог типа када се ужурбано развија место, место које доживи транзицију за веома кратак временски период. Надам се добром политиком локалне самоуправе, великом подршком Владе Републике Србије, добрим инвеститиорима који су дошли с којима нисмо имали проблема. Интересантно је било што је тај човек први рекао: „Молим те Бобане да седнемо да разговарамо о вашим водама. Воде које ви имате у Врњачкој Бањи су богатство које не смемо да изубимо. Да нађемо технолошки начин да користимо те воде и да их поново вратимо тамо одакле су оне и да сачувамо тај ресурс. Знате, ретко је да у таквим местима као што је Врњачка Бања, или у неким другим популарним местима у Србији имате такав приступ инвеститора. Обично инвеститори гледају свој  интерес да што више новца зараде, а стекао сам утисак да тај човек, мој пријатељ иначе, размишља као да је он део породице, као да је он у Општини Врњачка Бања. Зато сам вечерас са посебним задовољством присутан на овој вечери са његовим пријатељима и желео сам да ово чују и моји пријатељи из Врњачке Бање и представници државних институција који су вечерас са нама, зато што је то један од ретких случајева, а ја то најбоље зна, јер већ 11 година преговарам углавном са свима онима који су инвестирали, онима који ће инвестирати, онима који су покушали да инвестирају и знам колико је тај посао тежак, исцрпан, а увек није у интересу Општине, а овај пут се показало да постоје људи који могу и другачије да размишљају. Верујем да ће тај посао добро урадити и да ће то бити пилот пројекат за све остале који већ јесу присутни овде.

Такође, желео бих да се захвалим и на добром пословном подухвату да се инвестира у овај хотел, да се он заиста одржи на нивоу какав заслужује хотел са пет звездица. Посебно ми је драго што сам чуо од многих упошљеника, а нама су јако битни упошљеници који живе и који раде у свим туристичким објектима Врњачке Бање, да чујем речи хвале за ових првих пар месеци пословања, у смислу доброг, здравог односа послодавца и радника, једног стварања лојалности од стране радника, по причи коју ја чујем и мени то даје неку перспективу, даје ми неку трајност и одрживост система који је за нас у локалној самоуправи најбитнији. Ми ћемо да улепшавамо Бању, да градимо нове атракције, да ширимо тргове, да ширимо парковске површине, да заједно инвестирамо и улажемо, јер ниједна инвестиција није дошла да није праћена од стране локалне самоуправе. Тамо где граде хотел, ми градимо кружне токове, тамо где граде хотел, ми радимо паркове, тамо где граде хотел, ми радимо нове улице, нове расвете… Све у једној симбиози заједничког деловања, а са једним циљем, да Бања буде још лепша и још лепша и најпознатија у Србији.

На Сајму у Београду Врњачка Бања је била незаобилазна станица за све оне који су били посетиоци Сајма и желели да виде шта то Србија нуди. Мени је посебно драго што смо имали могућност да на нашем штанду имамо преко 20 излагача, што је велика реткост. Управо са вама, привредницима у туризму, али и са осталим привредницима можемо да направимо један велики „бум“ и „точак“ који више нико неће моћи да заустави. Искористићемо могућности Специјалне болнице „Меркур“ која је велики адут у свим овим нашим аспектима развоја, искористићемо државне институције које су биле благонаклоне и давале нам подршку у свим подухватима, рекао је Ђуровић и позвао госте да уживају у Врњачкој Бањи.

Др Миле Драгић

– Кад смо дошли у Врњачку Бању, сачекао нас је домаћин града, председник са својим тимом и пружили су нам изванредну подршку у сваком решавању свих бирократских проблема. Можда је то била и преломна кап за нашу одлуку о инвестирању у Врњачку Бању. Мислим да би то био леп пример за све друге општине у Србији како треба да се понашају према домаћем инвеститору. И други разлог вечерашњег окупљања је да вас упознам са чињеницом да са својим тимом већ 15 година се бавимо развојем уређаја за претварање енергије морских таласа у електричну енергију. Задње три године смо интензивно радили, даноноћно. У луци Бар 60 дана је трајала монтажа. Две и по године смо у условима короне израђивали у Зрењанину уређај који је димензионисан тако да се може транспортовати камионом. Овај уређај је показао изванредне резултате, преко 35% енергије водених таласа претворили смо у струју. Класична термоелектрана ради са 30% ефикасности уз утрошак уља, угља, гаса. Ми ни из чега, од природних ресурса 35% претварамо у струју. Многе државе раде на овом пројекту, али нико није ни близу нама. Ови подаци су верификовани од Европе. Са поносом вам кажем да је ово део српске памети, најбољи смо на свету у томе, рекао је Драгић и захвалио се свом тиму.

Госте је током вечери забављао „Акапулко“ бенд, а посебно задовољство приуштио им је наступ глумаца и балетског ансамбла Позоришта на теразијама у кабаре представи.

Хотел „Тонанти“ је један од најлуксузнијих хотела у Србији и један од најпопуларнијих у Врњачкој Бањи. Хотел (5*) се налази у центру Бање, у непосредној близини средишњег дела парка и погодан је и за госте који у Врњачку Бању долазе ради одмора и опуштања, али и за оне који су на пословном путовању.

Хотел „Тонанти“ има 146 соба различитих смештајних капацитета, као и луксузни председнички апартман површине 100 квадратних метара. У понуди су и две собе прилагођене особама са инвалидитетом. Смештајне јединице спојене су кружним челично-мермерним степеништем испред воденог зида и панорамским лифтовима са погледом на атријум и спољашњи базен.

У понуди хотела су два ресторана . У оквиру хотела налази се и козметички центар са услугама фризера и козметичара, као и фитнес центар и дечија играоница. У оквиру СПА центра налазе се сауне, слана соба, парно купатило, релакс соба са тепидаријумима, плутајућа када и просторије за масажу. Аква зону чине базени, два ђакузија и разне водене атракције. Унутрашњи базен површине 300 квадратних метара је спојен стакленом демонтажном фасадом са отвореним базенима: великим, од 520 квадрата, са водопадом и са дечијим, површине 50 квадратних метара. СПА центар је спојен са зоном за опуштање која је у стаклу и окренута ка парку. Хотел „Тонанти“ једини је хотел у Србији са хипербаричном комором.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ