СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА „МЕРКУР“ НА САЈМУ ТУРИЗМА

Аутор:Весна Ђорђевић

Врњачка Специјална болница „Меркур“ изашла је на 44. Међународни сајам туризма као део званичне понуде Врњачке Бање али традиционално на самосталном штанду. Као здравствени и спа центар „Меркур“ је представио посетиоцима најновију понуду и све оно што се догодило у периоду од претходног Сајма.

Специјални „Меркурови“ пансиони који комбинују комфоран смештај, најсавременију дијагностику, терапије, третмане минералном водом и високоспецијализован тим лекара, креиран и су и презентовани за период од 1. марта до 31. децембра. На овај начин пружена је могућност свима које желе да се током ове године одморе, преконтролишу и унапреде здравље, да учине то у „Меркуру“ у Врњачкој Бањи.

– Служба продаје која анализира тржиште и жеље и потребе пацијената променила је основни „Меркуров“ пакет, разложила га и прилагодила жељама госта, односно пацијента. Гост постаје све захтевнији и конкретнији и жели да добије то што плати, каже Дејан Станојевић, директор СБ „Меркур“ уз образложење да је креиран пансион специјално за оболеле од дијабетеса, затим за све оне који имају трауме, повреде и изискују рехабилитацију после ортопедских захтева, враћен је општи медицински пансион са општом дијагностиком, враћено лечење гојазности, задржана постковид рехабилитација, спа пансион, а као велика новина уведен je „Бањски пансион“ који за циљ има дијагностику и лечење водом.

Да су новим пакетима одговорили потребама тржишта потврђује податак да их је за само десетак дана непосредно пре Сајма продато преко пет стотина, али и огромно интересовање посетилаца.

На штанду „Меркура“ другог дана сајма презентован је пројекат SI4CARE који финансира Европска унија, а „Меркур“ уз подршку Министарства здравља и Министарства за рад, учествује као једини партнер из Србије. Представљени су и резултати пилот пројекта који је реализован у врњачкој Специјалној болници, а односи се на увођење телемедицине у лечење дијабетеса.

– Сајам је и место сусрета са пријатељима из других РХ центара, других туристичких организација, других бања, прилика за размену искустава, увек бива организован и састанак Удружења бања, сретнемо се и са колегама из земаља у окружењу. Ово је регионално повезивање у размени искустава и остваривања нових пословних контаката или обнављање оних старих што је суштина сајамског наступа. Већ унапред, пре доласка на сајам закажемо јако пуно састанака са нашим пословним партнерима, односно са свим фирмама које нам шаљу организоване групе, пре свега. С обзиром да смо непосредно пре сајма изашли са ценовником за целу пословну годину  и са новим пакетима, сајамске дане користимо да на тим састанцима обавимо потписивање уговора или званично достављање понуда, за давање додатних информација везаних за предности које се односе на наше нове пакете. Осим тога, сајам је место где одрадимо и јако пуно промотивних активности  везаних за медије, гостовања, специјализоване емисије јер „Меркур“ сарађује са мноштвом телевизија, портала, часописа. Почетак је сезоне и не појавити се на београдском Сајму је као да нисте у туризму, објашњава Слађана Благојевић, директор продаје у „Меркуру“.

Уз мултимедијалне елементе, бројне госте и пријатеље на штанду, била је ово атрактивна презентација колажа „Меркурових“ услуга и гостију. Већ на следећем сајму „Меркур“ ће представити нови објекат „Меркур палас“ јер директор Специјалне болнице каже да чини максималне напоре са свим сарадницима да се то деси. У међувремену, заједничким снагама раде на подизању квалитета и задовољства гостију што ће чинити „Меркуров“ квалитет и убудуће.

– Највећи успех свих нас који радимо у „Меркуру“ је што смо направили озбиљан и одговоран колектив и то Врњчани виде, као и сви наши гости. Гост-пацијент који дође код нас – враћа се задовољан јер само то је рад у туризму, а посебно здравственом туризму. Само пацијент који осети побољшање вратиће се код нас и отуда континуитет у нашем раду. С друге стране, стална улагања чине да идемо напред и у корак са Врњачком Бањом, закључује др Дејан Станојевић.

Мимо договорених састанака забележено је и јако пуно разговора, презентација и непосредних  контакта са свим посетиоцима зато што је посећеност била јако добра и јако велика чиме је Сајам туризма у Београду потврдио да је регионално најјачи сајам туризма.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ