НОВА ГАСНА КОТЛАРНИЦА ЗА ШКОЛУ У ВРЊЦИМА

Аутор:Весна Ђорђевић

Основна школа „Младост“ Врњци добила је средства од Министарства заштите животне средине за нову гасну котларницу. Министарство је определило 220 милиона динара који су на основну јавног конкурса расподељени за 27 пројеката.

 У циљу унапређења квалитета ваздуха, предузимања превентивних мера у сегментима значајним за заштиту ваздуха  од загађења и заштите и унапређења животне средине, Министарство заштите животне средине  је почетком фебруара расписало Јавни конкурс за доделу средстава за суфинансирање пројеката набавке, замене, реконструкције и санације котларница за грејање у оквиру објеката који су у надлежности јединица локалних самоуправа.

На Јавни конкурс пристигло је укупно 55 пријава, међу којима и Општине Врњачка Бања која је аплицирала у име ОШ „Младост“ Врњци  са Пројектом „Изградња унутрашње гасне инсталације и гасног генератора топлоте ради конверзије енергента за потребе грејања објекта“ на име чега је од Министарства добијено 5.200.000 динара. Општина Врњачка Бања је из буџета издвојила још милион и седамдесет хиљада па ће основна школа у Врњцима дочекати нову грејну сезону са новом гасном котларницом.

– Реализацијом овог пројекта и школа и Врњци ће имати вишеструку добит. Нема више загађења животне средине, а простор у коме су до сада складиштена дрва и угаљ биће претворен у школски парк где ће ђаци у безбедном окружењу моћи да проводе слободно време, каже Игор Дрманац, директор ОШ „Младост“ Врњци и истиче да посебну захвалност дугује председнику Општине, Бобану Ђуровићу, који пружа безрезервну подршку свим пројектима који долазе из школе у Врњцима, као и свим људима који су радили на реализацији пројектне документације за гасну котларницу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ