АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У НОВОМ СЕЛУ

Аутор:Даниел Цоковић

Месни одбор Црвеног крста из Новог Села у сарадњи са Црвеним крстом из Врњачке Бање 25. маја је организовао пету акцију добровољног давања крви ове године, коју је спровело медицинско особље Службе за трансфузију крви из Крагујевца.

Ђорђе Ђукић, секретар ОО Црвеног крста из Врњачке Бање, истакао је да је акција протекла по плану и да је број добровољних давалаца и великодушних људи на задовољавајућем нивоу. Према речима Ђукића, за акцију се пријавило 26 потенцијалних давалаца, из медицинских разлога одбијене су 3 особе, тако да су овога пута прикупљене 23 јединице драгоцене течности. Први пут крв је дала једна особа, а од укупног броја давалаца 4 особе су припаднице нежнијег пола.

Мештанин Новог Села и најмлађи давалац крви на акцији која је спроведена у његовом месту, Градимир Трнавац, рекао је да се радо одазива оваквим акцијама и да му је ово осми пут како добровољно даје крв.

– За мене ово представља пре свега велику одговорност и значај, и сматрам да што више људи треба да се ангажује и одазове како би се прикупила потребна крв. Планирам да наставим са давањем крви и у будућности, зато што наше мало некоме много значи, а и познато је да сталним давањем крви долази до обнављања крви у нашем организму, рекао је хумани Градимир Трнавац.

Свим хуманим људима који су дали крв, „Врњачке терме“ су донирале једнодневну карту за своје базене. Акцији добровољног давања крви придружио се и Иван Радовић, председник Скупштине Општине Врњачка Бања, који је том приликом позвао све мештане који су у могућности да узму своје учешће у оваквим акцијама убудуће како би се прикупиле јединице крви неопходне за лечење наших суграђана.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ