ЕДУКАЦИЈА СТОМАТОЛОГА СРБИЈЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Аутор:Даниел Цоковић

Удружење стоматолога Србије, 13. маја организовало је едукацију стоматолога и сарадника под називом „Актуелности у стоматолошкој пракси“ у хотелу Фонтана у Врњачкој Бањи. Стална едукација, размена знања, мишљења и искуства изузетно је значајна у свим научним областима, а превасходно у медицини.

Јасмина Текић, доктор стоматолошких наука, у име Удружења стоматолога Србије које већ дуги низ година спроводи едукације и гостује у Врњачкој Бањи поздравила је све учеснике симпозијума.

– Када правимо годишњи план континуираних едукација, увек некако избор падне на овај регион и Врњачку Бању зато што су прави домаћини и увек нам пожеле изузетну добродошлицу и дочек. Ове године програм носи назив „Актуелности у стоматолошкој пракси“. То је један од програма на којем ће учествовати редовни професори Стоматолошког факултета, заиста најбољи од најбољих, еминентни стручњаци из области стоматологије, истакла је др Јасмина Текић.

                                     Ненад Манојловић

Испред Општине Врњачка Бања, присутне је поздравио Ненад Манојловић, уз констатацију да није мала ствар видети оволики број успешних и стручних људи у нашем месту, пожелевши им успешну едукацију, пријатну радну атмосферу и боравак у Врњачкој Бањи.

У свету стоматологије се увек дешава нешто ново. Ове године  представљена су предавања из области планирања и креирања осмеха уз употребу вештачке интелигенције, о чему је говорио др Љубомир Ничић,  проф. др Љиљана Стојчев са Клинике за оралну хирургију говорила је о медикаментима који могу да изазову остеонекрозу вилице, а о  транскрипцији антибиотика у дечијој стоматологији предавање је одржао проф. др Зоран Мандинић са Клинике за дечију и превентивну стоматологију. Такође, одржано је и предавање спонзора који су помогли одржавање симпозијума, и обезбедили поклоне за све учеснике едукације у виду четкица и пасти за зубе.

Јубиларни 50. конгрес и континуирану едукацију имала је др Наташа Трифуновић, дечији стоматолог Дома здравља из Врњачке Бање, која је већ пуних 15 година домаћин Удружењу стоматолога Србије у Врњачкој Бањи и особа која је ту да увек пуно помогне, за шта је добила пригодан поклон и награду од стране Удружења.

– У име домаћина желим вам срдачну добродошлицу на овај еминентни скуп у Врњачкој Бањи, која не слови случајно за краљицу континенталног туризма. Ја сам веома привржена и посебан ми је овај симпозијум зато што је то 50. симпозијум који организујем од 2008. године, и иза нас је велики рад, залагање струке и науке, истакла је др Наташа Трифуновић.

Др Јасмина Текић истакла је да становништво Србије има висок ниво оралног здравља јер су се стоматолози потрудили да применом превенције на време код деце подигну ниво знања у области стоматологије, и да је веома важно да се научи да се не преноси само каријес као инфективно обољење, већ се највише преносе лоше навике.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ