XIX КОНГРЕС УДРУЖЕЊА АНЕСТЕЗИСТА, РЕАНИМАТОРА И ТРАНСФУЗИСТА СРБИЈЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

XIX Конгрес Удружења анестезиста, реаниматора и трансфузиста Србије који је окупио око 300 учесника из Србије, Хрватске, Црне Горе, Немачке, Словеније и Велике Британије одржан је у периоду од 3. до 6. маја, традиционално, у Врњачкој Бањи, под покровитељством Коморе медицинских сестара и здравствених техничара Србије.

          Драга Удовица и Биљана Милутиновић

Према речима Драге Удовице, председнице Удружења, учешћем великог броја здравствених радника и сарадника у размени најновијих сазнања и драгоцених искустава из свакодневног рада, упознавању са најновијим светским достигнућима из области анестезије, трансфузије и ургентне медицине, наставља се перманентна, континуирана едукација на чему се темељи рад Удружења анестезиста, реаниматора и трансфузиста Србије.

     Др Иван Гајовић
Aкадемик проф. др Бела Балинт

Поред Драге Удовице учеснике Конгреса поздравили су: Биљана Милутиновић, члан Председништва Удружења, прим. др sc. мed. Зорана Андрић са Института за трансфузије Србије, др Иван Гајовић, из Дијагностичког центра „Меркур“, академик проф. др Бела Балинт.

Клиничке препоруке за периоперативно збрињавање пацијената који користе препарате канабиса, Интеракција између ендотела, гликокаликса и тромбоцита у сепси – зашто је то клинички важно?, Роботика у медицини, Акутни инфаркт миокарда маскиран дијабетес мелитусом, Неуспех након алогене трансплатације матичних ћелија: терапијске могућности и перспективе, Кардиоренални синдром, Хемодијализа или хемофилтрација – избор идеалне процедуре код пацијената са акутном бубрежном инсуфицијенцијом… само су делић интересантних предавања са овог Конгреса.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ