ХУМАНА АКЦИЈА У ВРАНЕШИМА

Аутор:Даниел Цоковић

Основна школа „Бранко Радичевић“ из Вранеша, 28. јула била је домаћин седме акције добровољног давања крви у овој години. Акцију током које су мештани Вранеша и околних места могли да покажу свој хумани карактер организовао је Црвени крст из Врњачке Бање у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Крагујевца.

Ђорђе Ђукић, секретар Црвеног крста из Врњачке Бање, пренео је да се акција одвијала у редовним токовима и да су добровољни даваоци од самог покретања акције почели да пристижу како би показали своју хуманост. Такође, испред ОО Црвеног крста, апеловао је на све људе добре воље, као и на оне који су у прилици да дају крв, да то и учине имајући у виду да је током летњих месеци услед великих врућина смањено давалаштво, па велики број људи који би желео да да крв то не може и буде одбијен.

Акцији  у Вранешима одазвало се двадесеторо људи, од чега је њих четрнаесторо било у могућности да да крв.

Зоран Тошић, мештанин Грачаца, подржао је и ову акцију, хуманост је показао више од 120 пута, почев од 1979. године, и истакао је да за њега представља лепоту што може својим делом да помогне другоме, наставиће са одазивањем, не само када су редовне акције у питању, већ и наменски када се деси да је некоме потребна ова драгоцена течност.

Овакав вид хуманитарног ангажмана има посебан значај, акција добровољног давања крви истиче важност бриге о здрављу и добробити онима којима је крв потребна. То је препознала и компанија „Skyview“ која је спонзорисала акцију у Вранешима гратис ваучером за све добровољне даваоце који могу да искористе за вожњу панорамским точком. А из Црвеног крста, позивају све предузетнике из Врњачке Бање који су у могућности да помогну одржавање акција како би се анимирао што већи број добровољних даваоца и у будућности.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ