„ВЕСЕЛИ МОРНАРИ“ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

На сцени врњачког Амфитеатра 23. августа изведена је дечија представа „Весели морнари“, Позоришта „Сањалиште“ из Београда у организацији Општине Врњачка Бања, Културног центра и Туристичке организације. Представа је интерактивна, едукативна и забавна. Весела дружина освојила је најмлађу публику.

Текст и режију потписују Татјана Миланов и Никола Марковић. Аутор музике је Константин Ацевски. Костим и маске осмислиле су Јадранка Нанић Јовановић и Татјана Миланов, а сценографију Татјана Миланов и Тања Жипорађа. У представи играју: Никола Симић, Татјана Миланов, Никола Марковић, Томислав Радосављевић и Алекса Раичевић.

Девојчица Ана проналази стару прашњаву боцу. Протрља је и, гле чуда, – и сама се нађе у боци. А у боци море, брод, весели морнари, Трша и Мрша и лептир Мића. Од шашаве дружине сазнаје да их је Троглави змај затворио у боци да би га забављали и засмејавали. Удруженим снагама смишљају како да надмудре Троглавог змаја. А успут сазнају да он и није тако страшан како се представља, већ је само усамљен и тужан јер га нико не воли. Сви су га заборавили зато што је размажен, себичан и мисли само на себе… На крају се спријатељују са Троглавим змајем који им помаже да изађу из боце.

Кроз ову едукативну представу деца уче о љубави, пријатељству, толеранцији и поштовању различитости.

Организовање представе помогли су „Трмка кабл“, „Ди Милано“ и „Врњачке терме“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ